Na rynku spotkać można piece zasilane paliwem gazowym, jak i te, które do podgrzewania potraw wykorzystują energię elektryczną. Najczęściej wybieranym sprzętem do piekarni czy cukierni są piece piekarnicze gazowe. Występują one zarówno w wersji z samą konwencją, jak i w wersji konwekcyjno-parowej. Takie modele pieców znajdą zastosowanie m.in. w piekarniach, cukierniach czy sklepach spożywczych.
Rodzaje pieców piekarniczych
Jeśli cenisz sobie zarówno doskonałe efekty pieczenia, jak i oszczędność w codziennej pracy, piece piekarnicze gazowe są dla Ciebie stworzone. W porównaniu do tradycyjnych pieców te oparte na gazie oferują równomierny rozkład ciepła, co przekłada się na jednolite i perfekcyjnie upieczone produkty. Takie piece znajdą zastosowanie w piekarniach, cukierniach, pizzeriach, a nawet sklepach. Piec gazowy stanowi rozwiązanie elastyczne, a zarazem proste w obsłudze. Umożliwia pieczenie, smażenie, grillowanie czy gotowanie na parze.
Elektryczne piece do piekarni
Piece elektryczne nie zawsze muszą cechować się wysokimi kosztami eksploatacji. Dodatkowym argumentem, przemawiającym za wyborem sprzętu elektrycznego, jest niższa cena zakupu. Ponadto warto wiedzieć, że piece elektryczne zazwyczaj dają możliwość dużo szybszego dopasowywania temperatury wewnątrz komory urządzenia. Innym równie ważnym argumentem przemawiającym za tym wyborem będzie łatwość obsługi.
Piece konwekcyjno-parowe
Jeżeli lokal gastronomiczny specjalizuje się w przygotowywaniu świeżych wyrobów piekarniczych, doskonałym wyborem może okazać się piec konwekcyjno-parowy. Wyróżnia się on dostosowaniem do blach piekarniczych o standardowych wymiarach 600 × 400 mm. Sprzęty te występują w różnych wariantachh – od tych, które mieszczą 4 blachy po modele, które zmieszczą jednocześnie nawet 16 tac.
Piece konwekcyjno-parowe to niewielkie urządzenia o prostej obsłudze, z którą poradzi sobie nawet początkujący piekarz. Dzięki zastosowaniu technologii konwekcji oraz pary wodnej wypiekane produkty zyskają odpowiednie walory smakowe i estetyczne.
W naszej ofercie posiadamy wiele rozwiązań na potrzeby sklepów spożywczych, piekarni czy cukierni. W zależności od zapotrzebowania możesz wybrać, piec konwekcyjny lub konwekcyjno-parowy. Nasze urządzenia cechuje intuicyjna obsługa czy bezawaryjne działanie. Proponowane przez nas piece do cukierni mogą być nawilżane pośrednio lub bezpośrednio, zawsze jednak cechują je kompaktowe wymiary i możliwość uniwersalnego zastosowania. Możesz również dostosować stopień naparowania komory do rodzaju przygotowywanych wyrobów. Dla lepszego efektu wentylatory pieców piekarniczych zazwyczaj posiadają wentylatory z obustronnymi obrotami.
Piece piekarnicze – efektywność i nowoczesność!
Szukasz niezawodności i trwałości? A może zależy Ci na osiągnięciu perfekcyjnego efektu? Dostępne u nas piece to odpowiedź na wszystkie te pytania.
Profesjonalny lokal gastronomiczny musi być wyposażony w piec piekarniczy – w naszym sklepie wybór tych urządzeń jest ogromny. Wyjątkowo popularne i polecane są piece piekarnicze o wysokiej wydajności.
Podczas wyboru odpowiedniego pieca do gastronomii warto zwrócić uwagę na wysoką wydajność czy konstrukcję urządzenia. Sprzęty dostępne w naszej ofercie wykonywane są ze stali szlachetnej, gwarantującej solidność i wytrzymałość.
Nowoczesne piece piekarnicze przeznaczone dla gastronomii posiadają duże możliwości regulacyjne. Stanowią element podstawowego wyposażenia m.in. piekarni, kawiarni, ale też restauracji, baru, stołówki czy sklepu spożywczego mającego w ofercie świeże ciepłe pieczywo.
Wyślij zapytanie
Wyślij zapytanie
xWitaj!
Czy chcesz,
żebyśmy oddzwonili do Ciebie ?
Skontaktuj się z nami +48 798 532 532
lub zamów rozmowę.Nasz handlowiec skontaktuje się z Tobą tak szybko jak to tylko możliwe!