Rożna

2 499,00  netto
3 073,77  brutto
Darmowa dostawa
Nr Artykułu: MTP003129
Długość (cm) 100
Głębokość (cm) 75
Wysokość (cm) 207
Napięcie (V) 400
Cena przed obniżką:
3 999,00 
2 999,00  netto
4 918,77 
3 688,77  brutto
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
3 999,00  netto, 4 918,77  brutto
Dostawa169,00  netto / 207,87  brutto
Nr Artykułu: MTP001696
Długość (cm) 90
Głębokość (cm) 48
Wysokość (cm) 157
Napięcie (V) 230
Cena przed obniżką:
4 299,00 
3 699,00  netto
5 287,77 
4 549,77  brutto
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
4 299,00  netto, 5 287,77  brutto
Dostawa169,00  netto / 207,87  brutto
Nr Artykułu: MTP001698
Długość (cm) 90
Głębokość (cm) 48
Wysokość (cm) 157
Napięcie (V) 230
Cena przed obniżką:
4 199,00 
3 499,00  netto
5 164,77 
4 303,77  brutto
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
0,00  netto, 4 303,77  brutto
Dostawa169,00  netto / 207,87  brutto
Nr Artykułu: MTP001697
Długość (cm) 90
Głębokość (cm) 48
Wysokość (cm) 157
Napięcie (V) 230

Grill, rożno elektryczne – profesjonalne wyposażenie gastronomii

Rożen elektryczny to rodzaj urządzenia grzewczego, które jest powszechnie używane do pieczenia różnego rodzaju mięs i innych produktów spożywczych. Jest szczególnie przydatny w profesjonalnych zakładach gastronomicznych, gdzie produkty spożywcze muszą być ściśle kontrolowane pod względem temperatury i jakości. Rożen elektryczny ma dużo zalet, w tym możliwość ustawienia odpowiedniej temperatury do pieczenia lub grillowania. Poprzez precyzyjną regulację temperatury można uzyskać doskonałe rezultaty i oszczędzać czas oraz energię. Rożen elektryczny, grill jest również bardzo prosty w obsłudze i utrzymaniu czystości. Będzie idealnym rozwiązaniem dla każdego profesjonalnego zakładu gastronomicznego. Dzięki swojej solidnej konstrukcji rożen elektryczny – grill może ułatwić pracę kucharzom i pomóc im osiągnąć lepsze rezultaty. Jest to również bardzo bezpieczne w porównaniu do tradycyjnych otwartych palników gazowych lub innych urządzeń grzewczych.

Rożno, rożen elektryczny do mięsa, kurczaka

Rożno elektryczne – charakterystyka

Pieczenie na rożnie od lat uznawane jest zarówno przez kucharzy, jak i miłośników dobrego jedzenia, za najlepszy sposób przygotowywania dużych kawałków mięsa. W szczególności pieczenie na rożnie sprawdza się podczas serwowania całych kurczaków, kebabów czy indyków. Coraz częściej restauracje decydują się na wybór takich urządzeń, aby ułatwić swoją pracę oraz poszerzyć menu. Mięso przygotowywane na rożnie jest soczyste, idealnie przypieczone z każdej strony oraz zyskuje doskonale zarumienioną i chrupiącą skórkę. Na rynku możemy spotkać kilka typów opiekaczy do mięsa zwanych rożnem. Możemy rozróżnić rożna gastronomiczne z zasilaniem elektrycznym lub gazowym.

Rożen, rożno elektryczne, grill – profesjonalne wykonanie

Na MegaMarket.pl znajdziesz szeroki wybór grillów typu rożna w różnorodnych rozmiarach oraz z zasilaniem elektrycznym i gazowym. Wśród dostępnych modeli możemy również spotkać specjalne nadstawki typu rożen ze stali nierdzewnej do grillów gazowych. Każdy sprzęt nowy i używany przechodzi proces weryfikacji stanu i sprawności przez profesjonalną kadrę serwisową. Dzięki temu możesz mieć pewność, że otrzymasz produkt dopasowany do swoich potrzeb. Każdy rożen elektryczny wykonany jest z materiałów odpornych na wysoką temperaturę oraz uszkodzenia mechaniczne. Stal nierdzewna nie wchodzi w reakcje z żywnością poddawaną obróbce termicznej. Dlatego zapewniamy, że nasze urządzenia są bezpieczne i higieniczne.

Rożen elektryczny do kurczaków, grill – czym się wyróżnia?

Najczęściej spotykanym urządzeniem jest rożen elektryczny do kurczaków. Mięso przygotowywane w ten sposób zyskuje soczystość oraz idealnie upieczoną skórkę. Rożen elektryczny do kurczaków najczęściej spotykany jest w sklepach spożywczych lub restauracjach specjalizujących się w przygotowywaniu potraw z drobiu. Urządzenia do grillowania typu rożen posiadają najczęściej poprzeczne drążki, na których umieszczane są całe kurczaki. Stalowe pręty w urządzeniu do pieczenia kurczaków obracają się podczas obróbki termicznej. Dzięki temu drób będzie ugrillowany z wszystkich stron równomiernie oraz zyska rumianą skórkę. Nadmiar płynów z mięsa nie będzie w nim pozostawał. Dlatego tak ważny jest odpowiedni dobór czasu i temperatury pieczenia – aby nadmiernie nie wysuszyć drobiu. Na rynku można spotkać rożen elektryczny do kurczaków o pojemności od 5 do 65 sztuk drobiu.

Sterowanie w rożnie elektrycznym Uchwyt na mięso w rożnie elektrycznym

Profesjonalne rożna – zastosowanie

Rożna gastronomiczne służą do przygotowywania pysznych potraw z mięsa, ryb, a nawet warzyw. Urządzenia znajdą swoje zastosowanie w różnych lokalach gastronomicznych, takich jak restauracje czy bary szybkiej obsługi, ale także w foodtruckach. Dzięki łatwej obsłudze oraz dostępności nadstawek typu rożno do grillów można stosować je nawet na campingach lub podczas większych imprez. Sprawdź asortyment sklepu MegaMarket.pl i wybierz urządzenie dopasowane do swoich potrzeb. Skontaktuj się z nami, aby dobrać idealne urządzenie do obróbki termicznej.

x Witaj!
Czy chcesz,
żebyśmy oddzwonili do Ciebie ?
Porównaj produkty