Bemary i witryny grzewcze

2 199,00  netto
2 704,77  brutto
Darmowa dostawa
Nr Artykułu: CHNC92
Szerokość (cm) 66
Głębokość (cm) 53
Wysokość (cm) 69
2 799,00  netto
3 442,77  brutto
Darmowa dostawa
Nr Artykułu: CHNC93
Szerokość (cm) 90
Głębokość (cm) 53
Wysokość (cm) 69
3 599,00  netto
4 426,77  brutto
Darmowa dostawa
Nr Artykułu: CHNC94
Szerokość (cm) 120
Głębokość (cm) 53
Wysokość (cm) 69
Cena przed obniżką:
2 199,00 
1 999,00  netto
2 704,77 
2 458,77  brutto
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
2 199,00  netto, 2 704,77  brutto
Darmowa dostawa
Nr Artykułu: CHNC95
Szerokość (cm) 66
Głębokość (cm) 53
Wysokość (cm) 73
Cena przed obniżką:
2 799,00 
2 199,00  netto
3 442,77 
2 704,77  brutto
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
2 799,00  netto, 3 442,77  brutto
Darmowa dostawa
Nr Artykułu: CHNC96
Szerokość (cm) 90
Głębokość (cm) 53
Wysokość (cm) 73
Cena przed obniżką:
3 599,00 
2 999,00  netto
4 426,77 
3 688,77  brutto
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
3 599,00  netto, 4 426,77  brutto
Darmowa dostawa
Nr Artykułu: CHNC97
Szerokość (cm) 120
Głębokość (cm) 53
Wysokość (cm) 69
599,00  netto
736,77  brutto
Dostawa99,00  netto / 121,77  brutto
Nr Artykułu: MTP000609
Szerokość (cm) 57
Głębokość (cm) 39
Wysokość (cm) 28
649,00  netto
798,27  brutto
Dostawa99,00  netto / 121,77  brutto
Nr Artykułu: MTP000608
Szerokość (cm) 71
Głębokość (cm) 58
Wysokość (cm) 28
899,00  netto
1 105,77  brutto
Dostawa169,00  netto / 207,87  bruttoZa każde rozpoczęte 2 szt. towaru
Nr Artykułu: MTP000610
Szerokość (cm) 62
Głębokość (cm) 56
Wysokość (cm) 38
2 799,00  netto
3 442,77  brutto
Dostawa169,00  netto / 207,87  brutto
Nr Artykułu: MTP000077
Szerokość (cm) 85
Głębokość (cm) 90
Wysokość (cm) 130

Bemary gastronomiczne — nastawne i wolnostojące

Poszukujesz idealnego urządzenia do podgrzewania posiłków dla większej grupy osób? Najlepszym rozwiązaniem mogą okazać się bemary gastronomiczne. Wyróżniamy urządzenia nastawne oraz wolnostojące. W zależności od miejsca, w którym zostanie umieszczony oraz wielkości lokalu gastronomicznego możesz wybrać bemary jednokomorowe lub wielokomorowe. Wyróżniamy również bemary elektryczne i gazowe.

Czym są bemary gastronomiczne?

Określenie “bemar” pochodzi z języka francuskiego, od słowa bain-marie, oznaczającego kąpiel wodną. Po raz pierwszy urządzenia były wykorzystywane właśnie przez Francuzów, którzy docenili ich funkcjonalność oraz praktyczność. Dziś można znaleźć je w praktycznie wszystkich restauracjach oraz innych obiektach gastronomicznych, gdzie przyrządza się posiłki dla znacznej liczby osób.

Co to jest bemar? Są to specyficzne urządzenia grzewcze. Najczęściej wykonywane z odpornej stali nierdzewnej, która nie wchodzi w reakcje z żywnością. Dzięki temu są bezpieczne, a dodatkowo łatwe w czyszczeniu. Na rynku możemy spotkać bemary przystosowane do różnych pojemników G/N. Bemary gastronomiczne przypominają swoim wyglądem najczęściej stalowe wanny.

W górnej części umieszczana jest żywność, która dodatkowo może być zabezpieczona pokrywą — aby ograniczyć straty ciepła. Pomiędzy wewnętrznymi i zewnętrznymi ściankami urządzenia znajduje się woda lub powietrze. Mechanizm grzewczy odpowiada za podtrzymywanie temperatury we wnętrzu.

Bemar gastronomiczny ze stali nierdzewnejRodzaje bemarów gastronomicznych — podział

Obecnie na rynku możemy spotkać wiele różnorodnych rodzajów urządzeń grzewczych zwanych bemarami. Jeżeli pragniesz odpowiednio dobrać rodzaj bemara do funkcji, którą będzie pełnił oraz miejsca, w którym będzie pracował — warto sprawdzić różne dostępne opcje. Wyróżniamy kilka podziałów bemarów gastronomicznych:

Ze względu na system grzewczy:

  • Bemary elektryczne — to urządzenia przystosowane nie tylko do utrzymywania ciepła, ale także to podgrzewania posiłków. Pomiędzy wewnętrzną i zewnętrzną częścią znajduje się system grzałek. W takich modelach możesz precyzyjnie ustalić temperaturę za pomocą sterownika.
  • Bemary gazowe — działają w oparciu o spalanie gazu propan-butan. Takie urządzenia są najczęściej wykorzystywane podczas imprez terenowych — tam, gdzie nie ma dostępu do energii elektrycznej.

Ze względu na konstrukcję:

  • Bemary jezdne — to urządzenia mobilne, wyposażone w system kółek, dlatego wyglądają jak wózki. Dzięki możliwości szybkiego przemieszczania takich bemarów wykorzystywane są najczęściej tam, gdzie istnieje konieczność dojazdu urządzenia na inną salę lub bezpośrednio do stolika.
  • Bemary stacjonarne — posiadają stabilne nogi, nie ma możliwości ich przemieszczania. W takim przypadku goście lub klienci zmuszeni są do samodzielnego nakładania żywności.
  • Bemary nastawne — to urządzenia przystosowane do umieszczania na stołach lub blatach kuchennych, nie posiadają dodatkowych nóg. W tym przypadku goście również obsługują się samodzielnie.

Ze względu na sposób ogrzewania:

  • Bemary wodne — pomiędzy wewnętrzną a zewnętrzną częścią pojemnika znajduje się ogrzewana woda, która zabezpiecza potrawę przed ostygnięciem.
  • Bemary powietrzne — w modelach tego typu ciepło jest przenoszone przez powietrze.

Bemary gastronomiczne — profesjonalne zastosowanie

Bemary to niezbędne wyposażenie gastronomii. Wykonane ze stali nierdzewnej sprawdzą się w każdym lokalu i ułatwią pracę kucharzy czy kelnerów. Bemar grzewczy może być używany do utrzymywania odpowiedniej temperatury cateringu, czy podgrzewania różnych potraw podczas większych imprez. Bemary znajdą więc zastosowanie nie tylko w restauracjach, ale także w cukierniach, lokalach zajmujących się cateringiem czy w hotelach.

Jeżeli pragniesz, aby Twoje potrawy utrzymały odpowiednią temperaturę lub potrzebujesz urządzenia do podgrzewania, to idealnym wyborem mogą okazać się bemary grzewcze. Wybierz odpowiedni model oraz rozmiar i zamów idealny bemar na stronie MegaMarket.pl! Potrzebujesz fachowej porady? Zadzwoń do nas!

Bemar gastronomiczny ze stali nierdzewnej Bemar gastronomiczny ze stali nierdzewnej

x Witaj!
Czy chcesz,
żebyśmy oddzwonili do Ciebie ?
Porównaj produkty