Frytownice

299,00  netto
367,77  brutto
Dostawa29,00  netto / 35,67  brutto
Nr Artykułu: MTP000590
Napięcie (V) 230
Ilość stref grzewczych 1
Rodzaj zasilania Elektryczne
399,00  netto
490,77  brutto
Dostawa29,00  netto / 35,67  brutto
Nr Artykułu: MTP000592
Napięcie (V) 230
Ilość stref grzewczych 1
Rodzaj zasilania Elektryczne
449,00  netto
552,27  brutto
Dostawa29,00  netto / 35,67  brutto
Nr Artykułu: MTP000594
Napięcie (V) 230
Ilość stref grzewczych 1
Rodzaj zasilania Elektryczne
699,00  netto
859,77  brutto
Dostawa29,00  netto / 35,67  brutto
Nr Artykułu: MTP000596
Napięcie (V) 230
Ilość stref grzewczych 1
Rodzaj zasilania Elektryczne
499,00  netto
613,77  brutto
Dostawa29,00  netto / 35,67  brutto
Nr Artykułu: MTP000591
Napięcie (V) 230
Ilość stref grzewczych 2
Rodzaj zasilania Elektryczne
799,00  netto
982,77  brutto
Dostawa29,00  netto / 35,67  brutto
Nr Artykułu: MTP000593
Napięcie (V) 230
Ilość stref grzewczych 2
Rodzaj zasilania Elektryczne
829,00  netto
1 019,67  brutto
Dostawa29,00  netto / 35,67  brutto
Nr Artykułu: MTP000595
Napięcie (V) 230
Ilość stref grzewczych 2
Rodzaj zasilania Elektryczne
1 269,00  netto
1 560,87  brutto
Dostawa99,00  netto / 121,77  brutto
Nr Artykułu: MTP000597
Napięcie (V) 230
Ilość stref grzewczych 2
Rodzaj zasilania Elektryczne
2 999,00  netto
3 688,77  brutto
Dostawa99,00  netto / 121,77  brutto
Nr Artykułu: MTP000598
Napięcie (V) 380
Ilość stref grzewczych 1
Rodzaj zasilania Elektryczne
4 499,00  netto
5 533,77  brutto
Dostawa169,00  netto / 207,87  brutto
Nr Artykułu: MTP000599
Napięcie (V) 380
Ilość stref grzewczych 2
Rodzaj zasilania Elektryczne

Frytownice gastronomiczne

Frytownice gastronomiczne to urządzenia, których nie może zabraknąć w żadnej profesjonalnej kuchni, gdzie przygotowuje się dania na głębokim tłuszczu. Urządzenia te zostały zaprojektowane z myślą o ciągłej, intensywnej pracy, zwracając uwagę na każdy nawet najmniejszy detal. Od teraz nie musisz szukać kompromisu pomiędzy jakością a ilością. Dzięki nim można serwować dania dla większej ilości klientów w krótkim czasie, nie tracąc na jakości oferowanych usług. Wbrew pozorom, frytownice nie służą wyłącznie do smażenia frytek. Pozwolą również szybko przygotować chrupiącą panierowaną rybę, drób, warzywa, ciastka czy pączki. Profesjonalne frytownice charakteryzują się dużą wydajnością i wytrzymałością oraz wysoką jakością wykonania.

Budowa i zasada działania frytownic gastronomicznych

Niezależnie od modelu, budowa frytkownic jest bardzo podobna. Poszczególne modele mogą się różnić pojemnością misy i kosza, panelem sterowania czy dodatkowymi funkcjami. Oto główne elementy budowy tego urządzenia. Każda Frytownica wyposażona jest w komorę tzw. misę na olej, w której przebiega proces smażenia. Bardzo istotnym elementem urządzenia są grzałki, zazwyczaj umieszczone pod koszem, które odpowiadają za podgrzewanie oleju. Żywność umieszcza się w specjalnych koszach, wyglądem przypominają siatkę, która pozwalają pozbyć się nadmiaru tłuszczu z frytek. Każdy kosz ma wygodną rączkę i zaczepy umożliwiające zawieszenie bezpośrednio nad misą na olej, co minimalizuje ryzyko zachlapania blatu. Za utrzymanie odpowiedniej temperatury smażenia odpowiadają przyrządy sterujące, które dodatkowo chronią urządzenie przed uszkodzeniem. Frytownice wykonane są z wysokiej jakości stali nierdzewnej, która jest łatwa do utrzymania w czystości. Zawór spustowy umożliwia odprowadzenie zużytego oleju, daje również możliwość wygodnego mycia nie tylko koszy, ale również całego wnętrza urządzenia.

Czym się kierować wybierając frytownice gastronomiczną?

Frytki to najczęściej kupowany dodatek do dań i najchętniej wybierana potrawa w fast foodach. Można je przygotować na wiele sposobów, ale zdecydowanie najlepsze są smażone na głębokim oleju. Z tego względu warto mieć profesjonalną frytownice w swojej kuchni, jeśli chce się przyciągać klientów pysznymi potrawami. Wysokiej klasy frytownice gastronomiczne przede wszystkim pozwalają na znaczące przyspieszenie pracy, przy zachowaniu najwyższej jakości i smaku przygotowywanych dań. Decydując się na konkretny model, warto zwrócić uwagę przede wszystkim na:

  • Pojemność dostosowaną do potrzeb restauracji lub lokalu gastronomicznego.
  • Wyposażenie dające możliwość wygodnego umycia i wyczyszczenia urządzenia.
  • Wydajność (ilość koszy), dostosowana do intensywności użytkowania.
  • Sterowanie proste i bezpieczne w obsłudze.
  • Funkcjonalność (zimna strefa) to warstwa chłodnego tłuszczu na dnie, która chroni przed przypalaniem się resztek produktu.
  • Moc urządzenia, które poradzi sobie z intensywną pracą bardzo często nawet przez cały dzień.

Rodzaje frytownic gastronomicznych

Na rynku dostępnych jest wiele rodzajów frytownic przemysłowych. Urządzenia te różnią się w zależności od zasilania, mamy zatem frytownice, elektryczne, gazowe, indukcyjne i ciśnieniowe. Urządzenia te dzielę się również na: jednokomorowe i dwukomorowe, nastawne, wolnostojące, z kranem spustowym lub bez. Frytownice przemysłowe to odpowiedź na potrzeby najbardziej wymagających restauratorów. Są one nie tylko wydajne, ale także gwarantują, że Twoje dania będą zawsze doskonałe.

 

x Witaj!
Czy chcesz,
żebyśmy oddzwonili do Ciebie ?
Porównaj produkty