Masownice próżniowe

11 999,00  netto
14 758,77  brutto
Dostawa149,00  netto / 183,27  brutto
Nr Artykułu: MTP000244
Moc (kW) 1,5
Pojemność (l) 100
Jednorazowy wsad (kg) 30
15 999,00  netto
19 678,77  brutto
Dostawa149,00  netto / 183,27  brutto
Nr Artykułu: MTP000245
Moc (kW) 1,5
Pojemność (l) 200
Jednorazowy wsad (kg) 50
16 999,00  netto
20 908,77  brutto
Dostawa199,00  netto / 244,77  brutto
Nr Artykułu: MTP000246
Moc (kW) 1,5
Pojemność (l) 400
Jednorazowy wsad (kg) 100
17 999,00  netto
22 138,77  brutto
Dostawa299,00  netto / 367,77  brutto
Nr Artykułu: MTP000247
Moc (kW) 2,25
Pojemność (l) 600
Jednorazowy wsad (kg) 150
18 499,00  netto
22 753,77  brutto
Dostawa299,00  netto / 367,77  brutto
Nr Artykułu: MTP000248
Moc (kW) 3,25
Pojemność (l) 1000
Jednorazowy wsad (kg) 250

Masownice próżniowe

Masownice próżniowe stosuje się w zakładach przetwórstwa mięsnego do masowania, uszlachetniania wszelkich gatunków mięs. Te profesjonalne urządzenia pozwolą na bardzo skuteczne uelastycznianie dowolnych wyrobów mięsnych bez niszczenia ich struktury. Proces masowania mięsa odbywa się w zamkniętej komorze poprzez grawitacyjne osypywanie, co powoduje, że mięso staje się kruche i soczyste. Specjalnie zamontowane łopatki idealnie i równomiernie mieszają mięso. 

Niezawodna konstrukcja masownic próżniowych

Masownica wyróżnia się unikalną konstrukcją bębna, w której proces mieszania odbywa się za pomocą specjalnych łopat ustawionych pod odpowiednim kątem. Obrotowy bęben masownicy posiada szlifowaną konstrukcję z wysokogatunkowej stali nierdzewnej, co zapewnia bezpieczny kontakt z przerabianą żywnością. Urządzenie wyposażone jest w łatwy w obsłudze intuicyjny panel sterowania. Dzięki czemu proces mieszania ustawiany jest automatycznie i przebiega bardzo szybko z najwyższą precyzją. Po zakończeniu masowania wyładunek następuje poprzez stopniowe nachylanie bębna, co ułatwia odbieranie dużej ilości surowca. Dodatkowo ruchomy bęben zapewnia łatwe czyszczenie urządzenia, oszczędzając czas pracowników obsługi.

Masownice próżniowe zastosowanie

Mieszałki próżniowe stanowią niezbędne wyposażenie zakładów masarskich i wędliniarskich usprawniając pracę i skracając czas wytwarzania produktów. Urządzenia te sprawdzą się w firmach garmażeryjnych, cateringowych, restauracjach, grill barach, sklepach mięsnych. Masownica służy do peklowania, macerowania, marynowania, i spulchniania różnych gatunków mięs w tym drobiu i ryb.

x Witaj!
Czy chcesz,
żebyśmy oddzwonili do Ciebie ?
Porównaj produkty