Kostkarki i łuskarki (8 produktów)
Długość (cm) | 37 |
---|---|
Głębokość (cm) | 57 |
Wysokość (cm) | 68 |
Długość (cm) | 38 |
---|---|
Głębokość (cm) | 55 |
Wysokość (cm) | 77 |
Długość (cm) | 50 |
---|---|
Głębokość (cm) | 46 |
Wysokość (cm) | 78 |
Długość (cm) | 66,5 |
---|---|
Głębokość (cm) | 68 |
Wysokość (cm) | 72 |
Długość (cm) | 67 |
---|---|
Głębokość (cm) | 69 |
Wysokość (cm) | 85 |
Długość (cm) | 53 |
---|---|
Głębokość (cm) | 54 |
Wysokość (cm) | 96 |
Długość (cm) | 80 |
---|---|
Głębokość (cm) | 80 |
Wysokość (cm) | 134 |
Długość (cm) | 97 |
---|---|
Głębokość (cm) | 80 |
Wysokość (cm) | 91 |
Mamy więcej, skontaktuj się!
Kostkarka łuskarka do lodu w profesjonalnej gastronomii
Używaj łuskarki do lodu, jak i kiedy chcesz
Kostkarki do lodu są przydatnym urządzeniem w barach i restauracjach, wykorzystywane do robienia drinków i napoi. Lód w kostkach jest przydatny również do przechowywana żywności. Transport żywności np. ryb i mięsa jest przewożony w skrzyniach wypełnionych kostkami lodu.
Poznaj funkcjonalną kostkarkę do lodu
Solidna konstrukcja i stabilne urządzenie spełnia swoje funkcje w miejscu pracy. Wykonane ze stali nierdzewnej ścianki nie ulegną korozji. Jest to bezpieczne rozwiązanie, dzięki czemu urządzenie jest dopuszczone do kontaktu z żywnością. Kompresor odpowiada za wydajność urządzenia. Od jego mocy zależy szybkość produkowania kostek lodu. Kostkarki są łatwe i bezpieczne w obsłudze. Urządzenie nie wymaga uwagi człowieka, ponieważ tworzenie lodu stanowi bezobsługowy proces.
Kostkarka do sprawnego funkcjonowania potrzebuje podłączenia do wody oraz prądu. Niskie zużycie wody zapewnia chłodzenie urządzenia powietrzem. Istnieją również modele chłodzone wodą, ale nie wpływa to znacząco na zużycie energii. Kostkarki są energooszczędna i nie tracą energii w trakcie produkcji. Profesjonalne kostkarki posiadają ustawienia wielkości kostek oraz kształtu. Wytwarzanie lodu odbywa się w sposób ciągły. Urządzenie mroźnicze powinny mieć ustawiony poziom zapasów i jeśli występują braki sama je nadrobi.
Stopień zmrożenia, wielkość i ilość produkowanego lodu są kontrolowane na elektrycznym panelu sterującym. Izolowane ścianki kostkarki tworzą przestrzń, która zapewnia efektywne mrożenia pzrez kompresor.
Urządzenia mroźnicze wykonane są zgodnie z normami Unii Europejskiej oraz wymogami sanepidu. Dopuszczone do kontaktu z żywnością.
W ofercie posiadamy używane kostkarki do lodu.
Przygotuj drinki i zachwyć klientów
Przygotowywanie napoi za barem zawsze przyciąga klientów. Ciekawość oraz chęć zobaczenia jak barman przygotowuje napój sprawia, że klienci wybierają restauracje i kawiarnie z otwartym barem. Cicha kostkarka do lodu pozwala na ustawienie jej w pomieszczenie, gdzie są klienci. Pozwala to przygotowywać drinki i napoje na oczach klienta.
Jaką kostkarkę łuskarkę do lodu wybrać?
Do barów i gastronomii
Kostkarka wytwarzająca lód przy produkcji drinków lub napoi bezalkoholowych jest używana bardzo często. W barach, szczególnie latem kostkarka musi produkować lód na bieżąco. Pojemność łuskarki do lodu zależy od wielkości baru lub restauracji. Jeśli znamy ruch naszego punktu gastronomicznego, jesteśmy w stanie oszacować jakiej wielkości kostkarka będzie potrzebna. Jednak rozmiar kostkarki nie jest tak istotna, jak szybkość produkcji kostek lodu. Zależy to od kompresora i jego mocy.
W zależności od przeznaczenia lodu, który będzie kostkarka produkowała, lód można przeznaczyć na dwa sposoby. Każdy rodzaj lodu ma kontakt z żywnością, ale lód spożywczy będzie wykorzystywany jako produkt do spożycia. Lód przemysłowy jest używany do przechowywania produktów w zimnie. Transport żywności wymaga odpowiedniego przygotowania, żeby w trakcie produkty się nie zepsuły. Ryby, owoce morza, mięso są przechowywane podczas transportu, a nawet w chłodniach w lodzie. Kostkarka przemysłowa gastronomiczna jest potrzebna do produkcji dużej ilości kostek.