Masownice próżniowe
Masownice próżniowe stosuje się w zakładach przetwórstwa mięsnego do masowania, uszlachetniania wszelkich gatunków mięs. Te profesjonalne urządzenia pozwolą na bardzo skuteczne uelastycznianie dowolnych wyrobów mięsnych bez niszczenia ich struktury. Proces masowania mięsa odbywa się w zamkniętej komorze poprzez grawitacyjne osypywanie, co powoduje, że mięso staje się kruche i soczyste. Specjalnie zamontowane łopatki idealnie i równomiernie mieszają mięso.
Niezawodna konstrukcja masownic próżniowych
Masownica wyróżnia się unikalną konstrukcją bębna, w której proces mieszania odbywa się za pomocą specjalnych łopat ustawionych pod odpowiednim kątem. Obrotowy bęben masownicy posiada szlifowaną konstrukcję z wysokogatunkowej stali nierdzewnej, co zapewnia bezpieczny kontakt z przerabianą żywnością. Urządzenie wyposażone jest w łatwy w obsłudze intuicyjny panel sterowania. Dzięki czemu proces mieszania ustawiany jest automatycznie i przebiega bardzo szybko z najwyższą precyzją. Po zakończeniu masowania wyładunek następuje poprzez stopniowe nachylanie bębna, co ułatwia odbieranie dużej ilości surowca. Dodatkowo ruchomy bęben zapewnia łatwe czyszczenie urządzenia, oszczędzając czas pracowników obsługi.
Zastosowanie masownic próżniowych
Mieszałki próżniowe stanowią niezbędne wyposażenie zakładów masarskich i wędliniarskich usprawniając pracę i skracając czas wytwarzania produktów. Urządzenia te sprawdzą się w firmach garmażeryjnych, cateringowych, restauracjach, grill barach, sklepach mięsnych. Masownica służy do peklowania, macerowania, marynowania, i spulchniania różnych gatunków mięs w tym drobiu i ryb.