Piły do mięsa i kości (8 produktów)
Moc (kW) | 1,5 |
---|---|
Grubość cięcia (cm) | 0-12 |
Wymiar stołu roboczego (cm) | 49x44 |
Długość ostrza (cm) | 165 |
Maks. wysokość cięcia (cm) | 21 |
Moc (kW) | 1,5 |
---|---|
Grubość cięcia (cm) | 0-23 |
Wymiar stołu roboczego (cm) | 74x56 |
Długość ostrza (cm) | 240 |
Maks. wysokość cięcia (cm) | 30 |
Napięcie (V) | 400 |
---|---|
Grubość cięcia (cm) | 1-19 |
Maks. wysokość cięcia (cm) | 25 |
Moc (kW) | 0,75 |
---|
Moc (kW) | 0,75 |
---|
Stan produktu | Nowy |
---|---|
Materiał | Stal nierdzewna |
Długość (cm) | 165 |
Stan produktu | Nowy |
---|---|
Materiał | Stal nierdzewna |
Długość (cm) | 240 |
Moc (kW) | 1,5 |
---|---|
Grubość cięcia (cm) | 0-23 |
Wymiar stołu roboczego (cm) | 74x56 |
Długość ostrza (cm) | 240 |
Maks. wysokość cięcia (cm) | 30 |
Mamy więcej, skontaktuj się!
Profesjonalne piły do kości i mięsa – precyzja i wydajność w każdym cięciu
W masarniach, restauracjach, kebabach i sklepach mięsnych towar bardzo często przechowywany w całości. Zwykłym nożem pokrojenie kości może być niemożliwie. W takim przypadku pomocna będzie profesjonalna piła do kości i mięsa. Jest to specjalistyczne urządzenie, które całkowicie eliminuje wysiłek podczas krojenia twardych elementów. Gastronomiczne piły do kości i mięsa z oferty MegaMarket są zaprojektowane i wyprodukowane z myślą o wygodzie użytkowania. Nasze sprzęty są przeznaczone do użytku profesjonalnego. Piła gastronomiczna pomimo wielu zabezpieczeń jest urządzeniem, które wymaga szczególnej ostrożności podczas użytkowania.
Niezwykła ostrość piły do kości i mięsa – tnij z łatwością, zachowując perfekcję
Piła do kości służy do cięcia i dzielenia dużych kawałków mięsa lub kości. Urządzenie poradzi sobie nawet z mrożonymi produktami, dzięki czemu sprawdzi się w miejscach, które nie chcą wykorzystywać całości dużego zamrożonego produktu. Mały kawałek, który został odkrojony piłą można wykorzystać, a pozostałą zamrożoną część schować z powrotem do zamrażarki.
Piła do cięcia kości posiada stabilnie przymocowaną taśmę tnącą. Jest ona szczególnym elementem, ponieważ to od niej zależy jak sprawnie pokroimy produkt. Jednak urządzenie jest ostre, dlatego zrobiono wszystko, żeby maksymalnie ukryć taśmę tnącą. Pokrywa, za która jest taśma jest otwieralna. W przypadku, gdy potrzebujemy przemyć ostrze lub je naostrzyć nie mamy utrudnionego dostępu.
Budowa piły do cięcia kości
Elektryczna piła rozbiorowa jest wyposażona w blat roboczy. Jest to miejsce, na którym kładzie się mięso i za pomocą taśmy jest ono cięte. Blat jest wykonany ze stali nierdzewnej. Ułatwia to czyszczenie powierzchni oraz sprawia, że materiał nie będzie w przyszłości pokryty korozją. Kolejnym elementem, który pełni bardzo ważną funkcję w urządzeniu jest docisk. Za jego pomocą mięso jest dociśnięte i nie przesuwa się w trakcie pracy. Regulacja docisku pozwala pokroić mięso na równe części. Nie musisz już się martwić, że kawałki nie będą tej samej wielkości. Kolejnym elementem gastronomicznej piły do cięcia jest popychacz, który kontroluje szybkość pchania kości w stronę ostrza. To właśnie popychacz pełni funkcję bezpieczeństwa, ponieważ stanowi dystans między ręką użytkownika a taśmą tnącą.
Taśma tnąca jest częściowo ukryta za otwieraną pokrywą. Tnie ona produkty świeże, jak i zamrożone. Nie musisz teraz czekać, aż produkt się rozmrozi. Możesz wykonać pracę od razu po wyciągnięciu z zamrażarki. Możliwe jest wymienienie ostrza lub jego naostrzenie.
Bezpieczeństwo użytkowania z produktami MegaMarket
W zależności od rozmiaru piłę do kości można postawić na stole gastronomicznym lub na podłodze. Mniejsza piła gastronomiczna jest wykorzystywana w restauracjach lub sklepach mięsnych. Natomiast duże gabaryty piły do cięcia kości są atutem dużych, profesjonalnych masarniach. Tam urządzenie stale jest używane i na jego pracy opiera się część działalności. Stół gastronomiczny pod mniejszą piłę sprawi, że użytkownik nie będzie schylał się do urządzenia podczas pracy. Co skutkuje większemu bezpieczeństwu.
Przycisk bezpieczeństwa zatrzymuje maszynę natychmiastowo po naciśnięciu. Jest to przycisk awaryjny. Używa się go w sytuacji, jeśli kość jest źle ustawiona lub ze względów bezpieczeństwa w nagłych sytuacjach.
Antypoślizgowe gumowe nóżki gwarantują stabilność urządzenia ponieważ dbają o to, żeby maszyna nie przesuwała się podczas pracy. Jest to ważne, ponieważ mamy do czynienia z ostrym narzędziem. Większy model piły marki Mega-M jest wyposażony w dolną przestrzeń przeznaczoną na pojemnik na mięso. W ten sposób jesteśmy w stanie utrzymać porządek nawet podczas pracy. Systematyczne rozdzielanie krojonych produktów da Ci możliwość niepowielanie pracy.
MegaMarket oferuje szeroki wybór pił do cięcia kości i mięsa oraz pomoc w doborze odpowiedniego urządzenia. Produkty marki Mega-M służą swoją pomocą przez długi czas. Dzięki nim zaoszczędzisz czas i siłę, który musiałbyś poświęcić na ręczne dzielenie i krojenie kości.