Piły do mięsa i kości (8 produktów)
Moc (kW) | 1,5 |
---|---|
Grubość cięcia (cm) | 0-12 |
Wymiar stołu roboczego (cm) | 49x44 |
Długość ostrza (cm) | 165 |
Maks. wysokość cięcia (cm) | 21 |
Moc (kW) | 1,5 |
---|---|
Grubość cięcia (cm) | 0-23 |
Wymiar stołu roboczego (cm) | 74x56 |
Długość ostrza (cm) | 240 |
Maks. wysokość cięcia (cm) | 30 |
Napięcie (V) | 400 |
---|---|
Grubość cięcia (cm) | 1-19 |
Maks. wysokość cięcia (cm) | 25 |
Moc (kW) | 1,5 |
---|---|
Grubość cięcia (cm) | 0-23 |
Wymiar stołu roboczego (cm) | 74x56 |
Długość ostrza (cm) | 240 |
Maks. wysokość cięcia (cm) | 30 |
Moc (kW) | 0,75 |
---|
Moc (kW) | 0,75 |
---|
Stan produktu | Nowy |
---|---|
Materiał | Stal nierdzewna |
Długość (cm) | 165 |
Stan produktu | Nowy |
---|---|
Materiał | Stal nierdzewna |
Długość (cm) | 240 |
Mamy więcej, skontaktuj się!
Piła do kości i mięsa
W masarni, w restauracjach i sklepach mięsnych towar jest przechowywany w całości. Zwykłym nożem pokrojenie kości może być niemożliwe. Pomocna jest piła do kości i mięsa. Jest ona urządzeniem, dzięki, któremu nie będziesz się męczył i bezpiecznie pokroisz twarde elementy. Produkty marki Mega-M są zaprojektowane i wyprodukowane z myślą o wygodzie użytkowania. Piła do cięcia kości i mięsa jest przeznaczona do użytku profesjonalnego. Piła pomimo zabezpieczeń jest narzędziem, które wymaga szczególnej ostrożności podczas użytkowania.
Sprawdź jak ostra jest piła do kości
Piła do kości jest używana w przypadku, gdy chcemy pociąć i podzielić duże kawałki mięsa. Urządzenie poradzi sobie z kośćmi, mięsem, a nawet z mrożonymi produktami. Jest to zaleta, dla restauracji oraz masarni, jeśli nie chcą wykorzystywać całości zamrożonego produktu. Mały kawałek, który został przecięty można wykorzystać, a pozostałą zamrożoną część schować z powrotem do zamrażarki.
Piłka do cięcia kości posiada stabilnie przymocowaną taśmę tnącą. Jest ona szczególnym elementem, ponieważ to od niej zależy jak sprawnie pokroimy produkt. Jednak urządzenie jest ostre, dlatego zrobiono wszystko, żeby maksymalnie ukryć taśmę tnącą. Pokrywa, za która jest taśma jest otwierana. W przypadku, gdy potrzebujemy przemyć ostrze lub je naostrzyć nie mamy utrudnionego dostępu.
Elementy piły do cięcia kości
Elektryczna piła rozbiorowa jest wyposażona w blat roboczy. Jest to miejsce, na którym kładzie się mięso i za pomocą taśmy jest ono cięte. Blat jest wykonany ze stali nierdzewnej. Ułatwia to czyszczenie powierzchni oraz sprawia, że materiał nie będzie w przyszłości pokryty korozją.
Kolejnym elementem, który ma ważną funkcją jest docisk. Za jego pomocą mięso jest dociśnięte i nie przesuwa się w trakcie pracy. Regulacja docisku pozwala pokroić mięso na równe części. Nie musisz już się martwić, że kawałki nie są tej samej wielkości.
Popychacz jest elementem, dzięki, któremu ręce są poza zasięgiem taśmy tnącej. To on kontroluje szybkość pchania kości w stronę ostrza.
Taśma tnąca jest częściowo ukryta za otwieraną pokrywą. Tnie ona produkty świeże, jak i zamrożone. Nie musisz teraz czekać, aż produkt się rozmrozi. Możesz wykonać pracę od razu po wyciągnięciu z zamrażarki. Możliwe jest wymienienie ostrza lub jego naostrzenie.
Bezpieczeństwo ponad wszystko
W zależności od rozmiaru piłę do kości można postawić na stole gastronomicznym lub na podłodze. Mniejsza piła jest wykorzystywana w restauracjach lub sklepach mięsnych. Jednak duże gabaryty piły do cięcia kości są atutem w masarni. Tam urządzenie stale jest używane i na jego pracy opiera się część działalności. Stół gastronomiczny pod mniejszą piłę sprawi, że użytkownik nie będzie schylał się do urządzenia podczas pracy. Co skutkuje większemu bezpieczeństwu.
Przycisk bezpieczeństwa zatrzymuje maszynę natychmiastowo po naciśnięciu. Jest to przycisk awaryjny. Używa się go w sytuacji, jeśli kość jest źle ustawiona lub ze względów bezpieczeństwa.
Antypoślizgowe gumowe nóżki dbają o to, żeby maszyna nie przesuwała się podczas pracy. Jest to ważne, ponieważ mamy do czynienia z ostrym narzędziem. Większy model piły marki Mega-M jest wyposażony w dolną przestrzeń przeznaczoną na pojemnik na mięso. W ten sposób jesteśmy w stanie utrzymać porządek nawet podczas pracy. Systematyczne rozdzielanie krojonych produktów da Ci możliwość niepowielanie pracy.
Masz szeroki wybór w doborze urządzenia do cięcia kości i mięsa. Produkty marki Mega-M służą swoją pomocą przez długi czas. Dzięki nim zaoszczędzisz czas, który musiałbyś poświęcić na ręczne dzielenie i krojenie kości.