Kutry (8 produktów)
Moc (kW) | 0,55 |
---|---|
Pojemność (l) | 5 |
Napięcie (V) | 230 |
Moc (kW) | 1,41 |
---|---|
Pojemność (l) | 15 |
Napięcie (V) | 230 |
Moc (kW) | 2,2 |
---|---|
Pojemność (l) | 50 |
Napięcie (V) | 380 |
Stan produktu | Nowy |
---|---|
Materiał | Stal nierdzewna |
Marka | MEGA-M |
Stan produktu | Nowy |
---|---|
Materiał | Stal nierdzewna |
Marka | MEGA-M |
Moc (kW) | 1,1 |
---|---|
Pojemność (l) | 10 |
Napięcie (V) | 230 |
Moc (kW) | 1,1 |
---|---|
Pojemność (l) | 20 |
Napięcie (V) | 230 |
Moc (kW) | 1,1 |
---|---|
Pojemność (l) | 20 |
Napięcie (V) | 380 |
Mamy więcej, skontaktuj się!
Kutry gastronomiczne, kutry do mięsa
Odpowiednie wyposażenie gastronomii usprawni pracę i skróci czas wydawania posiłków. Urządzenie, które pomoże Ci w siekaniu, krojeniu czy rozdrabnianiu produktów spożywczych jest kuter gastronomiczny inaczej zwany cuttrem masarskim. Stosuje się go także do mieszania np. mięs z różnymi dodatkami praz przyprawami, a także do ubijania i zagniatania ciasta. Najbardziej popularne urządzenia posiadają obudowę z tworzywa sztucznego lub stopów aluminium, czy stali nierdzewnej oraz nóż lub cały komplet nierdzewnych noży.
Są to specyficzne urządzenie, które służą do obróbki mechanicznej mięsa i warzyw, ryb a także serów itp. Kutry masarskie znajdują zastosowanie w różnorodnych punktach obróbki żywności, takich jak stołówki szkolne i zakładowe, restauracje, kuchnie w domach opieki, a także w przemyśle spożywczym – do rozdrabniania mięsa i podrobów w zakładach masarskich.
Kutry dla gastronomii oferowane są w różnych odmianach, różniących się pomiędzy sobą wielkością i zakresem funkcjonalności. Sklep MegaMarket.pl oferuje szeroką gamę profesjonalnych kutrów, chętnie wykorzystywanych przez zawodowych kucharzy. Wszystkie dostępne u nas urządzenia charakteryzują się najwyższą jakością wykonania i niezawodnością.
Profesjonalny cutter do gastronomii – do czego służy?
Urządzenia do obróbki mechanicznej spełniają różne funkcje w gastronomii i zakładach produkujących wyroby żywnościowe. Kutry gastronomiczne pomogą Ci w czynnościach takich jak:
- Mielenie — kuter masarski umożliwia mielenie mięsa oraz różnego rodzaju warzyw. Dzięki niemu nie ma potrzeby kupowania gotowego, zmielonego surowca, którego jakość może być wątpliwa. Dzięki mieleniu składników w kutrze jakość przygotowywanych dań zawsze będzie pod kontrolą.
- Siekanie — kuter gastronomiczny to urządzenie, które pomoże Ci przygotować produkty spożywcze, które później trafią na talerz klienta. Można przygotować w nim podstawę do farszu lub sałatki, ale także jednolite masy do samodzielnego przygotowania wędlin czy sosów.
- Mieszanie — to kolejna czynność, dzięki której usprawnisz pracę w swoim lokalu gastronomicznym. Kuter sprawdzi się do mieszania ciast czy farszów — tam, gdzie precyzja jest bardzo ważna. Dzięki takiemu urządzeniu zaoszczędzisz czas i energię swoich pracowników.
- Wyrabianie — to jedna z najbardziej mozolnych i powolnych czynności, która może być usprawniona przez kuter gastronomiczny. Wystarczy ustawić odpowiednią funkcję, aby ciasto przygotowywało się bez Twojego udziału w specjalnie wyznaczonym czasie i przy precyzyjnie dobranych obrotach.
Cutter przemysłowy czy gastronomiczny? Czym różnią się od siebie?
Rozdrabniane mięsa i produktów spożywczych w przemyśle i gastronomii znacząco różni się od siebie. Przemysłowa obróbka mechaniczna musi być znacznie bardziej wydajna niż np. w restauracjach. W profesjonalnych kuchniach gastronomicznych najczęściej spotykane są kutry nablatowe z wydajnością mieszczącą się w przedziale od 40 do 160 kg/h,
Kutry przemysłowe to maszyny stosowane najczęściej w zakładach przetwórstwa żywnościowego np. w masarniach. Takie urządzenia wykonane są w całości ze stali nierdzewnej, a w ich skład wchodzą następujące części: korpus, pokrywa misy (zwykła lub próżniowa), misa obrotowa, wyrzutnik farszu, pompa próżniowa, programator obrotów misy i noża oraz układ chłodzący lub ogrzewający misę. Profesjonalne kutry, ze względu na swoją wydajność, wielkość oraz prędkość obrotową, często posiadają także chłodzenie za pomocą ciekłego azotu lub dwutlenku węgla. Tego rodzaju kutry przemysłowe mogą posiadać pojemność misy nawet do 750 litrów.
Kutry gastronomiczne w ofercie sklepu MegaMarket
Sklep MegaMarket.pl posiada w swojej ofercie różnego rodzaju kutry. Znajdziesz u nas kuter masarski do mięsa, kutry gastronomiczne do restauracji, a także kutry przemysłowe do większych zakładów przetwórstwa żywnościowego. Wybierz odpowiedni rozmiar oraz model kutra i usprawnij pracę w swoim zakładzie. Nie wiesz jaki model wybrać? Napisz do nas lub zadzwoń!