Okapy gastronomiczne (5 produktów)
Szerokość (cm) | 100 |
---|---|
Głębokość (cm) | 60 |
Wysokość (cm) | 50 |
Szerokość (cm) | 110 |
---|---|
Głębokość (cm) | 100 |
Wysokość (cm) | 40 |
Szerokość (cm) | 100 |
---|---|
Głębokość (cm) | 60 |
Wysokość (cm) | 50 |
Szerokość (cm) | 100 |
---|---|
Głębokość (cm) | 80 |
Wysokość (cm) | 50 |
Szerokość (cm) | 230 |
---|---|
Głębokość (cm) | 130 |
Wysokość (cm) | 40 |
Mamy więcej, skontaktuj się!
Profesjonalne okapy gastronomiczne ze stali nierdzewnej
Atmosferę na sali restauracyjnej tworzą zarówno wystrój i muzyka, jak i zapach z kuchni. Tłuszcz oraz nadmiar pary wodnej powstające w procesie obróbki termicznej wytwarzają specyficzną woń. Okap gastronomiczny z wyciągiem pomoże Ci uniknąć niepożądanych zapachów w Twojej restauracji. Ponadto dzięki niemu ograniczysz ryzyko osadzania się tłuszczu na ścianach, kafelkach czy na powierzchni mebli ze stali. Ty zyskasz sterylny porządek w kuchni, a klienci Twojej restauracji będą mogli cieszyć się świeżym aromatem zaserwowanych potraw.
Okapy gastronomiczne – funkcjonalne wyposażenie kuchni
W kuchni, gdzie gotuje się duże ilości gorących dań zwykle jest wysoka temperatura powietrza. Nie są to warunki łatwe do wielogodzinnej pracy. Okap gastronomiczny z wentylatorem i łapaczem tłuszczu efektywnie obniża temperaturę otoczenia. Wpływa to korzystnie na wydajność pracowników w kuchni. Dzięki okapowi gastronomicznemu miejsce pracy staje się przyjemną przestrzenią bez zbędnych zapachów i nadmiernego gorącego powietrza. Okapy gastronomiczne ze stali nierdzewnej są wytrzymałe i posłużą przez długie lata. Stal nierdzewna jest materiałem odpornym na uszkodzenia, korozję i na wpływ mocnych detergentów. Ponadto stal jest mało podatna na działanie wszelkich temperatur. Okapy gastronomiczne, podobnie jak inne meble ze stali nierdzewnej nie sprawiają problemu z utrzymaniem czystości. Dlatego są one niezawodnym wyposażeniem gastronomii.
Podział okapów gastronomicznych ze stali
Na rynku dostępne są okapy gastronomiczne różnego rodzaju. Każdy może dokonać wyboru według własnych predyspozycji i potrzeb. W zależności od miejsca, w którym chcesz go zamontować, wyróżniamy okapy gastronomiczne centralne i okapy gastronomiczne przyścienne.
Okap centralny jest doskonałym rozwiązaniem w kuchniach, w których stanowisko do obróbki termicznej znajduje się “na wyspie”. Okapy centralne świetnie sprawdzą się w kuchniach z wysokimi sufitami. Okap przyścienny będzie idealny do mniejszych pomieszczeń, w których sufity są nisko. Dzięki takiemu rozwiązaniu podczas przyrządzania posiłków osoby wysokie będą czuły się komfortowo w miejscu pracy. Okapy przyścienne tworzą optycznie więcej miejsca w pomieszczeniu. Przy małej kuchni jest to bardzo duży atut tego urządzenia.
Z uwagi na kształt okapów gastronomicznych do kuchni wyróżniamy: okapy skośne, trapezowe i skrzyniowe.