Miel jak chcesz z maszynką do mielenia mięsa marki Mega-M
W skład wyposażenia restauracji, sklepu czy sklepu mięsnego wchodzą nie tylko meble gastronomiczne. Urządzenia do obróbki mechanicznej są bardzo przydatne. Dzięki nim będziemy w stanie szybko oraz wygodnie przerobić produkty. Produkty marki Mega-M są wytrzymałe, solidnie wykonane oraz bezpieczne w użyciu.
Maszynki do milenia mięsa są urządzeniami do obróbki mechanicznej produktów. Tego rodzaju sprzęt stosuje się w profesjonalnych kuchniach i masarniach do mielenia farszu mięsnego. Po mieleniu jesteśmy w stanie przygotować pyszne pulpety, kotlety mielone i wiele innych smakowitych potraw.
Zaprojektowane z pasją do gastronomii!
Wilki gastronomiczne do mielenia mięsa marki Mega-M zostały zaprojektowane z myślą o funkcjonalnym i bezpiecznym użytkowaniu. Wyprodukowano je z wysokiej jakości materiałów, które sprawiają, że maszyna jest niezawodna przez długie lata. Aspekt wizualny jest bardzo ważny, dlatego maszyna nie jest wyłącznie funkcjonalna, ale również idealnie się prezentuje. Dzięki błyszczącej powierzchni urządzenie stale wygląda jak nowe. W zależności od działalności oferujemy różne wielkości maszynek. Jest to zależne od ilości mielonego mięsa. Każdy wilk masarski ma inną moc silnika oraz szybkość pracy.
Funkcjonalność wilka do mielenia mięsa
Urządzenia są przeznaczone do mielenia mięsa i wykorzystywane do użytku przemysłowego, gastronomicznego. Maszynka jest w stanie zmielić mięso gotowane oraz surowe. Pomimo nazwy urządzenia, kucharz jest w stanie zmielić warzywa, owoce czy mak. Wygoda użytkowania sprawia, że osoba pracująca nie używa siły. Urządzenie jest elektryczne, wystarczy je podłączyć do prądu.
Zaoszczędź na czasie
Maszynka do mielenia mięsa ręczna jest wygodna tylko pod warunkiem, że przygotowujemy małą ilość produktu. W profesjonalnych kuchniach gastronomicznych ważny jest czas, a zarazem dokładność. Elektryczna maszynka do milenia mięsa jest wygodnym i równie dokładnym sposobem do obróbki mechanicznej. Wilk do mielenia mięsa należy postawić na stole gastronomicznym. Da to stabilną powierzchnię oraz komfort użytkowanie. Wilki stojące na podłodze są używane do pracy przemysłowej. Jego gabaryty oraz wykonanie już zapewniają stabilność.
Łatwość czyszczenia wilków do mielenia mięsa
Urządzenia spełniają wszystkie wymogi sanepidu i są dopuszczone do kontaktu z żywnością. Bezpieczeństwo podczas użytkowania jest bardzo ważne, dlatego noże są schowane w środku maszyny. Urządzenie powinno być zachowane w czystości. Po to, żeby produkty, które mielimy nie zawierały kawałków produktów po poprzednim używaniu.
Czyszczenie ułatwiają akcesoria wilka do mięsa są wyjmowane. Łatwy montaż i demontaż wilka daje możliwość łatwego czyszczenia urządzenia po każdym użyciu. W maszynce można zdemontować: tackę, nóż, sitko, ślimak, gardziel oraz popychacz.
Wilki do mielenia mięsa są wyposażone w blokadę. Jeśli ona jest zablokowana urządzenie będzie stabilne i każda jego część będzie ze sobą spójna. Blokada umożliwia pracę urządzenia. Zwolniona blokada daje możliwość rozmontowania elementów maszynki do mielenia mięsa oraz ich wymycie pod bieżącą wodą.
Małe wilki do mięsa są przeznaczone do pracy przerywanej. W ten sposób maszyna nie może pracować powyżej normy, ponieważ silnik może się przegrać. Wilki stojące na podłodze, są maszynami przemysłowymi. Te urządzenia nie potrzebują czasu na przestanie pracy. Uwaga na przegrzanie silnika w tych wilkach do mielenia mięsa jest niezbędna.
Nie używaj często popychacza
Maszynka do mielenia mięsa jest urządzeniem, które samo mieli mięso. Wystarczy wrzucić do gardzieli kawałek mięsa. Grawitacja oraz ślimak wciąga produkt do środka i przepycha w kierunku noża. Wiele osób uważa, że popychacz, który jest w zestawie znajduje zastosowanie za każdym razem przy użyciu maszyny. Tak nie jest. Popychaczem nie popycha się ciągle mięsa. Jest to błąd, ponieważ w ten sposób silnik pracuje na wyższych obrotach. Sprawna maszynka do mielenia mięsa sama, bez pomocy popychacza da sobie radę ze zmieleniem mięsa.
Po obróbce mięsa należy go przechowywać w niskiej temperaturze. Lodówki sprawdzą się do przechowywania świeżo zmielonych produktów. Kuchnie profesjonalne należy zaopatrzyć w większe regały chłodnicze. Przerobione mięso warto zapakować próżniowo. W ten sposób produkt będzie zachowywał jeszcze dłużej świeżość. Produkty zarówno do obróbki mięsa, jak i inne, pod marką Mega-M charakteryzują się niezawodnością i długoletnią współpracą.