Garownie (5 produktów)
Głębokość (cm) | 82,5 |
---|---|
Wysokość (cm) | 90,5 |
Szerokość (cm) | 98 |
Napięcie (V) | 230 |
Szerokość (cm) | 194 |
---|---|
Głębokość (cm) | 275 |
Wysokość (cm) | 239 |
Napięcie (V) | 380 |
Głębokość (cm) | 341 |
---|---|
Wysokość (cm) | 239 |
Szerokość (cm) | 200 |
Napięcie (V) | 400 |
Szerokość (cm) | 213 |
---|---|
Głębokość (cm) | 234 |
Wysokość (cm) | 212 |
Napięcie (V) | 400 |
Napięcie (V) | 400 |
---|
Mamy więcej, skontaktuj się!
Garownie komory fermentacyjne
Komora rozrostu ciasta jest wykorzystywana zarówno w niewielkich piekarniach rzemieślniczych, jak i dużych piekarniach oferujących zróżnicowany asortyment oraz w sklepach. Wewnątrz komory panują idealne warunki dla drożdży, dzięki czemu cały proces fermentacji przebiega stabilne i powtarzalnie. Prawidłowa fermentacja ciasta jest kluczowa do wypieku wysokiej jakości pieczywa. Garownie pozwalają na precyzyjną kontrolę zarówno wilgotności, jak i temperatury powietrza. W codziennym użytkowaniu oznacza to możliwość prawidłowego dostosowania warunków panujących w komorze do każdego rodzaju ciasta.
Garownie piekarnicze do chleba – zasada działania i zastosowanie
Zasada działania komór do rozrostu ciasta polega na wytwarzaniu pary za pośrednictwem elektrod, które są zanurzone w wodzie. Wytworzona para wodna jest kierowana bezpośrednio na grzałki elektryczne. Ponadto na grzałki jest skierowany strumień powietrza mieszający się z wytworzoną parą wodną. Mieszanina powietrza i pary wodnej jest kierowana bezpośrednio do wnętrza garowni.
Komory garownicze przeznaczone do sklepów wyposażone są nowoczesny system wytwarzania pary wodnej. Tego typu rozwiązanie jest wykorzystywane w małych komorach. Stosunkowo niewielkie rozmiary umożliwiają użytkowanie sklepowych komór garowniczych w niedużych pomieszczeniach. Nowatorski system odpowiedzialny na wytwarzanie pary eliminuje konieczność odprowadzania wody do odpływu. Oznacza to, że cała woda przepływająca przez niezawodny elektrozawór jest zmieniana w parę.
Garownie do chleba to przede wszystkim gwarancja najwyższej jakości wypieków. Dzięki precyzyjnej kontroli temperatury i wilgotności, każda bułka, bagietka czy chleb wyrasta idealnie, nabierając jednocześnie pożądanej kruchości i aromatu. Garowniki do rozrostu ciasta wykorzystywane są w piekarniach, w których występuje konieczność przygotowania dużej ilości ciasta w stosunkowo krótkim czasie. Dzięki temu piekarz może mieć większy wpływ na jakość rozrostu, jednocześnie uzyskując bardziej jednolity produkt.
Zalety stosowania komór garowniczych
Komory rozrostu gwarantuje pełną kontrolę nad całym procesem fermentacji ciasta. W codziennym użytkowaniu oznacza to stabilną jakość wypieków na wysokim poziomie. Ponadto garownia do piekarni pozwala na wydłużenie okresu przechowywania gotowego ciasta bez utraty jakości. Jest to szczególnie istotne w przypadku dużych piekarni i sklepów, w których wypiekanie ciasta na bieżąco nie jest możliwe. Garownik piekarniczy to także duża oszczędność czasu, dzięki automatyce oraz możliwości programowania nie wymaga stałego nadzoru. Jest to szczególnie ważne dla tych, którym garownia służy do produkcji na dużą skalę.
Oferujemy garownie wykorzystywane przede wszystkim w piekarniach oraz komory garownicze do sklepów. Garownia do piekarni i sklepu wyposażona jest w łatwy w obsłudze sterownik. Pozwalający na precyzyjne sterowanie temperaturą grzałek, ilością generowanej pary i nadmuchiwanego powierza.