Kuchnie elektryczne (3 produkty)
Moc (kW) | 10,4; 2,65 |
---|---|
Napięcie (V) | 400 |
Rodzaj płyty | Żeliwna |
Moc (kW) | 6,3 |
---|---|
Napięcie (V) | 380 |
Rodzaj płyty | Gładka chromowana |
Moc (kW) | 3,5 |
---|---|
Napięcie (V) | 230 |
Rodzaj płyty | Ceramiczna |
Mamy więcej, skontaktuj się!
Kuchnie elektryczne
Zarówno profesjonalne restauracje, jak i domowe kuchnie nie mogą obejść się bez kuchenek do gotowania i smażenia. To dzięki nim kucharze są w stanie przygotować zupy, gorące przekąski czy dania główne. Wybór właściwego urządzenia grzewczego zależy od wielu czynników m.in. wielkości lokalu, intensywności użytkowania czy średnicy garnków.
Kuchnie elektryczne służą do przygotowania gorących potraw, dzięki nim praca w kuchni staje się o wiele prostsza. Stworzone zostały z myślą o intensywnej pracy w punktach gastronomicznych i nie tylko. Urządzenia te posiadają dużą wydajność, są wytrzymałe i łatwe do utrzymania w czystości. Ponadto konstrukcja sprzętu sprawia, że zmieści się on w food truckach, kawiarniach i innych małych lokalach.
Kuchnie gastronomiczne elektryczne stosowane w restauracjach cechuje niezwykle duża wytrzymałość, wydajność oraz wysoka jakość wykonania. Dzięki tym wszystkim cechom doskonale radzą sobie podczas codziennej pracy – szczególnie podczas obsługi dużej liczby gości. Wykonanie ze stali nierdzewnej ułatwia czyszczenie, przez co pozwala utrzymać właściwy poziom higieny. Gastronomiczne kuchnie elektryczne różnią się wielkością, czyli ilością pól grzewczych. Wymienione parametry zawsze powinny być dostosowane do wymagań produkcyjnych lokalu gastronomicznego. Należy także wybrać model, którego wielkość palników, ich rozmieszczenie i moc jest dla nas odpowiednia.
Zalety kuchni elektrycznych
Dostępne kuchnie elektryczne można łączyć w ciągi technologiczne. Konstrukcja kuchni z wysokiej jakości stali nierdzewnej jest odporna na zarysowania i uszkodzenia mechaniczne. Dzięki użyciu jednakowych materiałów meble technologiczne i kuchnie mają jednolity i spójny wygląd. W zależności od rodzaju kuchni elektrycznej należy używać naczynia ze specjalnym dnem, przeznaczone do tego rodzaju urządzeń. Kuchnie elektryczne dostępne są również w wersji z piekarnikiem lub bez. Wersje szkieletowe z płytą często zamiast piekarnika posiadają praktyczną półkę. Ergonomiczny kształt uchwytów i pokręteł sprawia, że obsługa tych urządzeń jest bardzo wygodna i przyjemna. Kuchnie elektryczne posiadają solidne żeliwne palniki wykonane z najwyższą starannością, które zapewniają odpowiednią moc podczas gotowania i smażenia.
Nowoczesne kuchnie elektryczne z płytą indukcyjną lub ceramiczną
W miejscach, gdzie nie można postawić tradycyjnej kuchni elektrycznej lub gazowej, kuchnie indukcyjne okazują się niezastąpione. Nie tylko cechują się kompaktowymi rozmiarami, są też łatwe w obsłudze i bardzo wydajne. Zastosowanie technologii indukcji sprawia, że palnik nagrzewa jedynie garnek lub patelnię, a nie całą powierzchnię płyty. Obsługa tych urządzeń odbywa się za pomocą panelu sterowania LED/LCD. Dzięki nim precyzyjnie można ustawić moc, poziom grzania oraz czas pracy kuchenki indukcyjnej.
Urządzenia te wyposażone są w system ochrony przed przegrzaniem, który wyłącza płytę, gdy temperatura jest zbyt wysoka. Wśród kuchni elektrycznych można wyróżnić modele z płytą ceramiczną, indukcyjną, a także z płytą grzewczą. Kuchnia gastronomiczna indukcyjna może być świetnym wyborem także do mniejszych lokali, restauracji i kawiarni. Kuchenki elektryczne do gastronomii są podstawowymi narzędziami pracy praktycznie w każdym lokalu gastronomicznym. Stanowią idealny wybór dla wszystkich tych, którzy cenią sobie profesjonalizm podczas gotowania.