Komory i drzwi chłodnicze
Szerokość (cm) | 90 |
---|---|
Wysokość (cm) | 200 |
Grubość skrzydła (cm) | 4, 6, 8 |
Szerokość (cm) | 180 |
---|---|
Wysokość (cm) | 200 |
Grubość skrzydła (cm) | 6, 8 |
Szerokość (cm) | 570 |
---|---|
Wysokość (cm) | 235 |
Chłodnie i mroźnie powinny spełniać funkcję utrzymania temperatury, jaką produkuje zewnętrzny agregat. Przechowuje się tam żywność przerobioną lub produkty spożywcze. Chłodnie najczęściej są montowane w zapleczach restauracji, masarniach, pomieszczeniach przemysłowych i sortowniach.
U nas wybierzesz każdy rodzaj drzwi do chłodni mroźni
W zależności od rozmiarów komory oraz pomieszczenia, w jakim ona się znajduje można zamontować dwa rodzaje drzwi. Drzwi rozwierne są mocowane w ramie i nie potrzebują tyle miejsca przy otwieraniu co drzwi przesuwne. Drugi rodzaj drzwi jest montowany na prowadnicach. Należy pamiętać, żeby przestrzeń do otwierania drzwi była większa od wymiaru drzwi. Każdy rodzaj drzwi do komory chłodzącej jest izolowany w swojej strukturze oraz na złączeniach z podłogą i ścianą. Uszczelka jest pomocna do lepszego i trwalszego utrzymywania temperatury w pomieszczeniu i zapobiega mieszaniu się powietrza. Każde kupione w MegaMarket drzwi posiadają uszczelkę.
Którą ręką będziesz otwierał drzwi?
Drzwi do komory chłodzącej w zależności od modelu i preferencji można wybrać prawe lub lewe. Oznacza to, którą ręką będziemy otwierać drzwi rozwierne. Drzwi przesuwne montowane są w zależności od dostępności miejsca, gdzie będą się przesuwały.
Drzwi do chłodni, mroźni są łatwe w utrzymaniu czystości i zachowaniu standardów Sanepidu do przechowywania żywności.
Klamka lub rączka do otwierania powinna być dostępna z każdej strony drzwi. Zmniejsza to ryzyko zatrzaśnięcia się pracownika w środku. Każdy pracownik za pomocą klamki jest w stanie swobodnie wyjść z komory chłodzącej.
Do chłodni zalecane jest oddzielne zamówienie osłonek, ponieważ warto zabezpieczać komorę przed uszkodzeniami mechanicznymi. Przesuwne meble, wózki mogą spowodować straty materialne.
System kontrolujący i optymalizujący małe i duże pomieszczenia chłodzące. Indywidualne dostosowanie systemu i jego konfiguracja.
Elementy tworzące profesjonalną chłodnię
Do zbudowania chłodni są potrzebne płyty chłodnicze, drzwi do komory chłodzącej oraz agregat. Płyty chłodnicze służą do zbudowania zamkniętej przestrzeni, która będzie utrzymywała chłód. Drzwi chłodnicze powinny być równie dobrze izolujące temperaturę co płyty. W ten sposób możemy swobodnie korzystać z zamykanego pomieszczenia i przechowywać produkty i gotowe potrawy. Agregat odpowiada za wyprodukowanie i utrzymanie chłodu w komorze. Od niego zależy temperatura oraz to jak szybko będzie schładzał. W skład wyposażenia komory chłodniczej wchodzą regały. Powiększają one powierzchnie do przechowywania produktów oraz zapewniają porządek. Są one wytrzymałe i stabilne.
Dla Ciebie sprawdzamy towar przed wysyłką
W ofercie posiadamy drzwi do komór chłodni i mroźni używane o różnych grubościach i wymiarach. Każde z oferowanych produktów nadaje się do użytku i spełnia wszystkie swoje funkcje. Dodatkowo przed wysłaniem produktu do klienta produkty są sprawdzane pod względem technicznym. Kupując drzwi do chłodni używane dbamy o środowisko i dajemy sprawnym przedmiotom szansę na “drugie życie”.
Do czego służą chłodnie?
Chłodnie są przydatnymi pomieszczeniami do przechowywania gotowych posiłków oraz produktów. Przetrzymuje się tam zapasy, które potrzebują być w chłodzie i zajmują za dużo miejsca, żeby przechowywać w lodówkach. Przenoszenie ręcznie kartonów mleka, worków z warzywami jest uciążliwe dla pracowników. Warto wyposażyć sklep, masarnię, restaurację w wózki dostosowane do przewożenia ciężkich produktów. Posiadamy w ofercie wózki transportowe ręczne marki własnej. Marka Mega-M charakteryzuje się niezawodnością i pozytywną opinią użytkowników.
Gdzie warto posiadać chłodnie?
Chłodnie najczęściej wykorzystywane są na zapleczach restauracji. Jest to lepsze rozwiązanie niż lodówka, ponieważ pomieści znacznie więcej produktów. W pomieszczeniach chłodniczych można przechowywać wiele produktów bezpośrednio po dostawie m.in. mleko w kartonach, duże opakowania jogurtów. Promienie słoneczne źle wpływają na świeżość produktów, przez co szybciej się psują. Chłodnie nie tylko zapewniają niską temperaturę produktom, ale również zabezpieczają przed światłem dziennym. Magazyny oraz rzeźnie w swoim wyposażeniu również preferują chłodnie. Plastikowe pojemniki ze świeżym mięsem można przechowywać na regałach.