Konserwatory do lodów agregat wewnętrzny

2 999,00  netto
3 688,77  brutto
Dostawa199,00  netto / 244,77  brutto
Nr Artykułu: MTP002894
Szerokość (cm) 132
Głębokość (cm) 89
Wysokość (cm) 130
3 299,00  netto
4 057,77  brutto
Dostawa199,00  netto / 244,77  brutto
Nr Artykułu: MTP002895
Szerokość (cm) 164
Głębokość (cm) 80
Wysokość (cm) 135

Konserwatory do lodów — dlaczego warto je wybrać?

Wyposażenie sklepu, urządzenie do lodów, dystrybutor, konserwator do lodówKonserwator do lodów to podstawowe wyposażenia lodziarni, kawiarni czy cukierni. Urządzenia posiadają system komór mroźniczych, w których umieszcza się pojemniki z gotowym produktem przeznaczonym do sprzedaży. Dystrybutor idealnie nadaje się do przechowywania i sprzedaży lodów tradycyjnych, rodzinnych i kraftowych.

Konserwator do lodów pozwoli nie tylko atrakcyjnie wyeksponować wszystkie produkty, ale również zapewni doskonałe warunki chłodnicze, dzięki wbudowanemu agregatowi. Przestrzeń ekspozycyjna zbudowana jest z blach ze stali nierdzewnej. Materiał ten jest wytrzymały, bezpieczny w kontakcie z żywnością, a także niezwykle higieniczny. W zależności od potrzeb możemy wybierać między różnorodnymi wielkościami konserwatorów do lodów.

Zalety dystrybutorów do lodów

Najważniejszą cechą dystrybutorów do lodów jest niezawodność układu mrożenia. W przypadku tego typu produktów niezwykle istotne jest bowiem utrzymanie stałej temperatury przechowywania. Tylko wtedy lody zachowają swoją konsystencję, smak i wysoką jakość. Wbudowany agregat powinien być więc przede wszystkim wydajny, a jednocześnie energooszczędny, by nie generować wysokich kosztów utrzymania. Zapewni to prawidłowe przechowywanie produktu od pierwszej do ostatniej porcji.

Na co zwrócić uwagę podczas wyboru odpowiedniego konserwatora do lodów?

Wyposażenie sklepu, urządzenie do lodów, dystrybutor, konserwator do lodówPrzy zakupie witryny do lodów ważne jest kluczowych elementów. Po pierwsze, warto zwrócić uwagę na odpowiednią pojemność urządzenia, aby pomieścić konkretną ilość lodów z uwzględnieniem sezonowych wzmożonych sprzedaży. Kolejnym aspektem, na który warto zwrócić uwagę, jest obecność dystrybutora z regulatorem temperatury, który umożliwia dostosowanie chłodzenia do różnych rodzajów lodów. Dodatkowo warto upewnić się, że dystrybutor do lodów spełnia wszystkie standardy sanitarno-higieniczne i posiada certyfikaty potwierdzające jej jakość i bezpieczeństwo. Wreszcie, istotnym aspektem jest również estetyczny wygląd konserwatora do lodów, który wpływa na wizerunek punktu sprzedaży i może przyciągnąć uwagę potencjalnych klientów.

Dla wielu nabywców istotna będzie też wygoda użytkowania – konserwator do lodów powinien być łatwy w czyszczeniu i obsłudze, a nakładanie lodów powinno odbywać się sprawnie i bez wielkiego wysiłku. Pomoże w tym m.in. automatyzacja procesów rozmrażania i odszraniana, ergonomiczny układ pojemników czy kuwet na lody i mechanizm ułatwiający otwieranie i zamykanie pokrywy.

Konserwatory można również wybierać również na podstawie wyglądu, wybierając pomiędzy stylistyką nowoczesną i retro. Dzięki temu można podkreślić konwencję lodziarni, kawiarni lub innego lokalu serwującego mrożone desery.

Dystrybutory do lodów występują w bardzo wielu wariantach, dzięki czemu dostosowanie ich do charakteru i wymogów prowadzonej działalności nie stanowi najmniejszego problemu. Głównym kryterium jest w tym przypadku rozmiar – zależny przede wszystkim od rozmiarów lokalu oraz oferty serwowanych smaków i rodzajów lodów.

x Witaj!
Czy chcesz,
żebyśmy oddzwonili do Ciebie ?
Porównaj produkty