Profesjonalne wędzarnie gastronomiczne - MegaMarket
contact background
Aby otrzymać ofertę na produkty z tej kategorii wybierz dogodną formę kontaktu:
piktogram zadzwon
Zadzwoń
+48 798 532 532
piktogram napisz wyslij
Napisz e-mail
[email protected]
piktogram napisz uzupelnij formularz
Wypełnij formularz
Przejdź do formularza

Formularz kontaktowy

    *Wymagane pola do uzupełnienia

    Wędzarnie i komory wędzarnicze

    Niebanalny aromat i smak wędlin, mięs, ryb czy serów możemy uzyskać w procesie wędzenia. Profesjonalne wędzarnie pozwalają uzyskać znakomitą jakość potraw bez konieczności ciągłego pilnowania temperatury. Urządzenia te są sterowane automatycznie i proste w obsłudze. Nie trzeba znać tajników tradycyjnej sztuki konserwowania żywności dymem, by móc cieszyć się smakiem domowych wyrobów. Nowoczesne wędzarnie dają pewność, że potrawy będą smaczne, zdrowe i idealnie przyrządzone. Dodatkowo dym działa bakteriobójczo i grzybobójczo, co przyczyniają się do wydłużenia terminu przydatności do spożycia. Związki chemiczne osadzające się na powierzchni żywności dokładnie ją konserwują, zmieniając jednocześnie smak i zapach produktów.

    Komory wędzarnicze – procesy w nich zachodzące

    Komory wędzarniczo-parzelnicze to profesjonalne urządzenia, które służą do obróbki termicznej: wędlin, mięs, drobiu, ryb czy serów. Mają one zastosowanie w przemyśle spożywczym. Dzięki nim możliwe jest uszlachetnianie produktów spożywczych, poprzez następujące procesy termiczne: wędzenie, suszenie, parzenie, pieczenie, gotowanie i pasteryzację.

    Rodzaje komór wędzarniczo-parzelniczych

    Komory wędzarnicze są wykonane w całości z materiałów kwasoodpornych. Wyposażone są w sterownik mikroprocesorowy przystosowany do współpracy z komputerem, który umożliwia rejestrację procesów technologicznych. Komory wędzarniczo-parzelnicze występują w wersjach:  jedno, dwu, oraz wielowózkowe. Produkowane są w czterech wariantach zasilania: olejowe, gazowe, elektryczne, parowe.

    Wędzarnie i komory wędzarnicze – zastosowanie

    Komory wędzarnicze zazwyczaj są niewielkich rozmiarów, dlatego świetnie sprawdzą się w małych zakładach przetwórstwa mięsnego. Urządzenia te można również wykorzystać w sklepach, małych smażalniach, a także restauracjach, które dbają o jakość swoich produktów. Komory wędzarnicze tunelowe sprawdzą się w większych zakładach, gdyż są przeznaczone dla produktów, które wymagają bardzo krótkiego czasu obróbki.

    Wędzarnie umożliwiają eksperymentowanie z różnymi rodzajami przypraw, co pozwala kucharzom tworzyć wyjątkowe kompozycje smakowe. Możliwość wędzenia różnych surowców otwiera drzwi do tworzenia niezliczonych kombinacji smakowych. Profesjonalne wędzarnie wpływają na jakość, smak i różnorodność potraw oferowanych przez: restauracje, hotele oraz inne placówki gastronomiczne. 

     

    x Witaj!
    Czy chcesz,
    żebyśmy oddzwonili do Ciebie ?
    Porównaj produkty