Smażalniki do pączków (1 produkt)
Moc (kW) | 7,5 |
---|---|
Napięcie (V) | 400 |
Zakres temperatur (°C) | od 0 do +200 |
Mamy więcej, skontaktuj się!
Smażalniki do pączków – profesjonalne rozwiązanie
Pączki to tradycyjny przysmak, który od wielu lat cieszy się niezwykłą popularnością. Istnieją lokale, które specjalizują się w tym przysmaku. Wspomniana popularność ma swoje apogeum w Tłusty Czwartek. Aby serwowanie ciepłych pączków było możliwe, niezbędne jest posiadanie profesjonalnego sprzętu.
Frytkownice do pączków to wysokiej jakości urządzenia gastronomiczne, które są niezbędne w procesie produkcji wyrobów smażonych w głębokim zanurzeniu. Posiadają dużą komorę, w której: pączki, faworki, kulki twarogowe i inne produkty swobodnie pływają w tłuszczu. Charakteryzują się łatwą obsługą, możliwością kontroli temperatury, zabezpieczeniem przed przegrzaniem tłuszczu, od którego zależy jakość wyrobu końcowego. Te profesjonalne urządzenia zapewniają, że każdy pączek będzie wysmażony perfekcyjnie zgodnie z najwyższymi standardami.
Elektryczne smażalniki świetnie sprawdzą się u każdego profesjonalnego producenta wypieków, niezależnie od specyfiki jego działalności. Znajdą zastosowanie między innymi w piekarniach, cukierniach oraz hotelach. Umożliwiają przygotowanie doskonałych pączków o idealnej teksturze. Oferowane przez nas urządzenia wykonane zostały ze stali kwasoodpornej, która gwarantuje trwałość produktu, najwyższe standardy oraz łatwe utrzymanie czystości.
Wielofunkcyjność i wydajność smażalników do pączków
Istnieje wiele potraw, które wymagają smażenia na głębokim tłuszczu. Do wyrobu tego typu produktów świetnie sprawdzi się wielofunkcyjny smażalnik do pączków. Urządzenie to może bowiem służyć nie tylko do przygotowania pączków, ale również frytek, ryb czy nuggetsów. Uniwersalne zastosowanie pozwoli na zachowanie wolnej przestrzeni w lokalach usługowych oraz ograniczy przymus kupowania kilku osobnych sprzętów gastronomicznych. Wydajność i łatwość obsługi to kluczowe cechy tych urządzeń, dzięki którym proces smażenia jest niezwykle efektywny i daje doskonałe rezultaty.
Jaki smażalnik do pączków wybrać?
Smażalniki dostępne są w wersji wolnostojącej oraz nadstawnej, te drugie zajmują mniej miejsca. Urządzenia wolnostojące, pod zbiornikiem na olej posiadają półki, na których można umieścić surowe pączki, czekające w kolejce do smażenia. Dzięki temu zyskamy więcej miejsca w kuchni. Większość smażalników posiada kraniki, za pomocą których można w łatwy sposób pozbyć się oleju z urządzenia. Jest to przydatna i wygodna funkcja, która zdecydowanie ułatwia czyszczenie sprzętu. Dzięki czemu użytkowanie staje się b