Potrawy przygotowywane na grillu cieszą się ogromną popularnością. Nic dziwnego, że coraz częściej lokale gastronomiczne decydują się na zakup tego typu sprzętu. Zakup grilla do gastronomii to często podstawa, aby przyciągnąć uwagę potencjalnych klientów i zaserwować przepyszne dania kuchni polskiej i zagranicznej.
Profesjonalny grill to duża inwestycja, dlatego warto wybrać urządzenie, które będzie trwałe i funkcjonalne. Przedstawiamy szeroki wybór grilli pochodzących od cenionych i zaufanych producentów, takich jak Mega-M, Bartscher, Caterina, Gredil, Hendil, Potis, RedFox, RM Gastro, Roller Grill, Stalgast i UNOX. Każde z urządzeń zostało solidnie wykonane z wysokiej jakości materiałów, dzięki czemu będą one służyły przez lata, nawet przy codziennym użytkowaniu.
Czym kierować się podczas wyboru odpowiedniego grilla gastronomicznego?
Nie da się jednoznacznie określić tego, jaki grill gastronomiczny najlepiej wybrać. Wiele zależy od potrzeb lokalu, a także budżetu firmy, który został przeznaczony na zakup urządzeń gastronomicznych oraz wyposażenia restauracji. Zanim kupisz grilla do profesjonalnej kuchni, weź pod uwagę kilka ważnych kwestii:
materiał wykonania obudowy,
przeznaczenie grilla,
źródło zasilania,
materiał wykonania płyty grzewczej,
liczbę elementów grzewczych,
moc.
Po uwzględnieniu tych kilku czynników będziesz w stanie wybrać idealne grille gastronomiczne do swojego lokalu. W przypadku zastosowań w profesjonalnej kuchni warto wziąć pod uwagę liczbę palników oraz rodzaj płyty grzewczej. To podstawa, jeśli chodzi o wybór idealnego grilla do zastosowania w gastronomii.
Grill gazowy czy elektryczny – który wybrać?
Zarówno grille gazowe, jak i elektryczne są dobrym wyborem w lokalach gastronomicznych. W przypadku zaplecza kuchennego, z dostępem do źródła gazu, warto kupić grill gazowy. W miejscach, gdzie kuchnie mają dość słabą wentylację, a jedyne źródło gazu to dodatkowa butla – lepiej zdecydować się grill kontaktowy elektryczny.
Alternatywnie możesz postawić grill na węgiel drzewny w ogródku tuż obok restauracji. Takie rozwiązanie sprawdza się wtedy, kiedy chcesz zaserwować swoim gościom przepyszne dania pachnące prawdziwym grillem ogrodowym. Niemniej jednak modele elektryczne wydają się najrozsądniejszym wyborem, chociażby ze względu na wysoki poziom bezpieczeństwa użytkowania oraz niewielkie zużycie energii elektrycznej.
Jeżeli zastanawiasz się, w jaki sposób dobrać odpowiedni model grilla do swojego lokalu gastronomicznego, skontaktuj się z naszymi, fachowymi doradcami!
Wyślij zapytanie
Wyślij zapytanie
xWitaj!
Czy chcesz,
żebyśmy oddzwonili do Ciebie ?
Skontaktuj się z nami +48 798 532 532
lub zamów rozmowę.Nasz handlowiec skontaktuje się z Tobą tak szybko jak to tylko możliwe!