Profesjonalne wałkownice do ciasta - MegaMarket

Wałkownice (3 produkty)

3 839,00  netto
4 721,97  brutto
Dostawa99,00  netto / 121,77  brutto
Nr Artykułu: MTP005706
Długość (cm) 42
Głębokość (cm) 45
Wysokość (cm) 65
Moc (kW) 0,375
Wysyłka do 7 dni roboczych
4 559,00  netto
5 607,57  brutto
Dostawa99,00  netto / 121,77  brutto
Nr Artykułu: MTP005707
Długość (cm) 52
Głębokość (cm) 45
Wysokość (cm) 71,5
Moc (kW) 0,375
Wysyłka do 7 dni roboczych
4 799,00  netto
5 902,77  brutto
Dostawa99,00  netto / 121,77  brutto
Nr Artykułu: MTP005708
Długość (cm) 52
Głębokość (cm) 45
Wysokość (cm) 75
Moc (kW) 0,375
Wysyłka do 7 dni roboczych
product image
Nie ma produktu, którego szukasz?

Mamy więcej, skontaktuj się!

piktogram zadzwon
Zadzwoń
+48 798 532 532
piktogram napisz wyslij
Napisz e-mail
[email protected]
piktogram napisz uzupelnij formularz
Wypełnij formularz
Przejdź do formularza

Profesjonalne wałkownice do ciasta

Wałkownice do ciasta zwane również wałkowarkami to urządzenia, które służą do formowania ciężkiego ciasta. Pozwolą one uzyskać idealnie wywałkowane ciasto bez uszkodzeń jego struktury. Ponadto możliwość regulacji grubości ciasta zapewnia idealne porcjowanie w każdym zastosowaniu. Dzięki nim proces przygotowania ciasta przebiega szybko i sprawnie w porównaniu do tradycyjnych metod. Profesjonalne wałkowarki umożliwiają przygotowanie ciasta na pieczywo, ciasta francuskiego, półfrancuskiego lub drożdżowego. Urządzenia te doskonale sprawdzą się w restauracjach z włoską kuchnią do formowania ciasta, na pizzę i makarony. Świetnie sprawdzą się również w każdej pierogarni. Wałkownice działają na zimno, dzięki czemu nie nagrzewają ciasta. Pozwala to na wykorzystanie ich w cukiernictwie, gdzie bardzo ważna jest zasada “zimnych rąk” przy wyrabianiu ciasta francuskiego lub kruchego.

Rodzaje wałkownic do ciasta

W piekarniach, restauracjach i innych punktach gastronomicznych regularnie przygotowuje się różne wypieki. Profesjonalne wałkownice znacznie usprawniają proces obróbki ciasta oraz skracają czas jego przygotowania. To z kolei może przełożyć się na obniżenie kosztów prowadzenia działalności. Urządzenia są dostępne zarówno w wersji manualnej, jak i elektrycznej. Maszyny do wałkowania ciasta możemy podzielić na wałkownice pionowe jedne z najczęściej stosowanych urządzeń. Zaprojektowane z myślą o małych lokalach gastronomicznych, w których przestrzeń jest na wagę złota. Kolejnym rodzajem są wałkownice do ciasta poziome (horyzontalne), których bardzo dużą zaletą są dłuższe wałki. Posiadają one także mniejszą wysokość, co w niektórych lokalach ma ogromne znaczenie. Wałkownice do ciasta taśmowe stanowią rozwiązanie przeznaczone dla ściśle określonych klientów. Mowa tutaj o piekarniach, cukierniach, które rozwałkowują dużą ilość ciasta. W urządzeniach tych wystarczy wrzucać porcje masy na taśmę. Automatycznie zostaną one przetransportowane do wnętrza maszyny i rozgniecione. Wybór odpowiedniego urządzenia zależy od rodzaju i wielkości prowadzonej działalności.

Czy ilość wałków w wałkownicach do ciasta ma znaczenie?

Chcąc zakupić wałkownicę do ciasta, mogą Państwo natrafić na urządzenia z różną ilością wałków. Służą one do rozwałkowywania ciasta. Na rynku występują maszyny wyposażone w jeden albo dwa wałki. Pierwsze urządzenia charakteryzują się tym, iż może istnieć potrzeba wielokrotnego przepuszczenia ciasta przez maszynę do wałkowania. Ponieważ będzie ono niedokładnie wyrobione. Wynika to z faktu, iż urządzenie nie jest w stanie za jednym cyklem rozwałkować ciasta, zwłaszcza o dużej grubości. Wałkownice z dwoma wałkami pozwolą doskonale rozwałkować ciasto już za pierwszym razem. Dlatego maszyny z dwoma wałkami sprawdzą się wszędzie tam, gdzie wyrabia się duże ilości ciasta. Urządzenia z jednym wałkiem rekomendowane są dla mniejszych lokali gastronomicznym.

 

x Witaj!
Czy chcesz,
żebyśmy oddzwonili do Ciebie ?
Porównaj produkty