Blendery (6 produktów)
Długość (cm) | 36 |
---|---|
Moc (kW) | 0,5 |
Ilość obrotów (obr./min) | 4000-16000 |
Model | UC 250mm |
---|---|
Materiał | Stal nierdzewna |
Długość ramienia (cm) | 25 |
Model | UC 300mm |
---|---|
Materiał | Stal nierdzewna |
Długość ramienia (cm) | 30 |
Model | UC 500mm |
---|---|
Materiał | Stal nierdzewna |
Długość ramienia (cm) | 50 |
Model | UC 250mm |
---|---|
Materiał | Stal nierdzewna |
Długość ramienia (cm) | 25 |
Model | UC 400mm |
---|---|
Materiał | Stal nierdzewna |
Długość ramienia (cm) | 40 |
Mamy więcej, skontaktuj się!
Blendery zanurzeniowe – dlaczego warto się na nie zdecydować?
Przygotowywanie posiłków w lokalach gastronomicznych wymaga ucierania lub ubijania. Obecnie czynności te można wykonać szybko i sprawnie, a wszystko dzięki mikserom. Bardzo dużą popularnością zarówno wśród zawodowych kucharzy, jak i amatorów cieszą się miksery ręczne, cechujące się dużą wygodą użytkowania i poręcznością. Ich największą zaletą są niewielkie rozmiary i duża mobilność, co jednocześnie nie wyklucza wcale dużych możliwości. Poza podstawowymi funkcjonalnościami blendery gastronomiczne posiadają również inne przydatne funkcje.
W naszym asortymencie znajdziesz blendery zanurzeniowe oraz przydatne końcówki pasujące do nich.
Czym kierować się podczas wyboru odpowiedniego blendera gastronomicznego?
Jeżeli poszukujesz idealnego, profesjonalnego blendera do swojego lokalu gastronomicznego warto zwrócić szczególną uwagę na jego przeznaczenie. Poza tą podstawową cechą warto zwrócić również uwagę na kilka innych parametrów.
- Moc profesjonalnego blendera – to właśnie od niej zależy, jakie dania i produkty będziemy mogli obrabiać. Niższe wartości sprawdzą się w czynnościach mieszania natomiast wyższe w rozdrabianiu.
- Prędkość blendera – parametr ten mówi nam o tym, ile obrotów na minutę wykonuje ostrze. Warto zadbać o to, żeby można było go płynnie regulować. Wówczas cały blender przemysłowy jest bardziej uniwersalny. Można dostosować go do różnych prac, które chcemy wykonywać.
- Długość ramienia blendera zanurzeniowego – ramię to element, który umieszczany jest w naczyniu bądź pojemniku. Również na nim zaznaczona jest maksymalna długość zanurzenia. Jej przekroczenie najczęściej doprowadza do trwałego uszkodzenia.
- Waga blendera zanurzeniowego – profesjonalne blendery ręczne, jak sama nazwa wskazuje, najczęściej trzymane są w naszych dłoniach. Co za tym idzie, nie mogą one ważyć zbyt dużo.
Zastosowanie profesjonalnego blendera ręcznego.
Profesjonalny blender gastronomiczny to obowiązkowe wyposażenie każdej nowoczesnej kuchni. Może ono posłużyć do przygotowania wielu dań w krótkim czasie. Dzięki wymiennym końcówkom uczynisz z niego uniwersalne urządzenie do pracy. Nie dość, że jest lekki to jeszcze do tego bardzo poręczny. Dlatego warto zastanowić się, czy nie zakupić takiego urządzenia właśnie do swojego kuchni.
Jeżeli potrzebujesz profesjonalnego doradztwa w zakresie wyboru odpowiedniego blendera zanurzeniowego, skontaktuj się z nami!