Zgrzewarki i Pakowarki próżniowe

Długość zgrzewu [cm] | 26 |
---|---|
Moc [kW] | 0,75 |
Wydajność [m3/h] | 10 |

Długość zgrzewu [cm] | 30 |
---|---|
Moc [kW] | 0,75 |
Wydajność [m3/h] | 10 |

Długość zgrzewu [cm] | 40 |
---|---|
Moc [kW] | 0,75 |
Wydajność [m3/h] | 20 |

Długość zgrzewu [cm] | 50 |
---|---|
Moc [kW] | 2,2 |
Wydajność [m3/h] | 20 |

Długość zgrzewu [cm] | 60 |
---|---|
Moc [kW] | 2,2 |
Wydajność [m3/h] | 20 |

Długość [cm] | 61,5 |
---|---|
Głębokość [cm] | 22 |
Wysokość [cm] | 22 |

Długość [cm] | 80 |
---|---|
Głębokość [cm] | 50 |
Wysokość [cm] | 40 |

Stan produktu | Nowy |
---|---|
Długość [cm] | 26, 30, 40, 50, 60 |
Zgrzewarka pakowarka próżniowa
Wyroby przygotowane przez producenta lub restaurację warto przechowywać w lodówce. Zapewnia to dłuższą świeżość produktom. Jednak jeśli chcesz przedłużyć termin przydatności, warto zaopatrzyć się w zgrzewarkę. Jest to jedno z najbardziej zaawansowanych sposobów pakowania żywności.
Zgrzewarka próżniowa jest urządzeniem, przy pomocy którego pakuje się produkty spożywcze w worek foliowy. Następnie powietrze jest odsysane, powstaje próżnia. Dzięki temu folia tworzy szczelną barierę. Próżniowe pakowanie stosuje się w restauracjach, przetwórniach, sklepach. Jest wykorzystywana do profesjonalnego użytkowania. Jednak z czasem pakowanie próżniowe stało się popularne w domach. Domownicy przygotowują posiłki, a następnie zabezpieczają potrawę, którą mogą spożyć w późniejszym terminie.
Pakowarki próżniowe są używane przez profesjonalistów w:
- restauracjach
- hipermarkach
- masarniach
- sklepach mięsnych
- hotelach
- zakładach produkujących żywność
- cateringach
- sklepach z lokalnymi wyrobami
Świeżość, którą możesz się cieszyć dłużej
Pakować próżniowo można mięsa, wędliny i pierogi. Produkty są w ten sposób przechowywane w foli, bez dostępu do powietrza, które jest głównym czynnikiem sprzyjającym rozkładowi. Dzięki temu bakterie nie dostają się do środka i produkty nie ulegają zepsuciu. Masz produkty, które są przygotowane wcześniej i zapakowałeś je szczelnie? Żadna sytuacja Cię nie zaskoczy. Wyciągniesz zapakowane wędlin, sery i będziesz mógł podać niezapowiedzianym gościom. Produkty zapakowane hermetycznie nie tracą walorów smakowych. Ich zapach pozostaje nadal tak samo intensywny. Nadal możesz się cieszyć świeżością produktów.
Pakowanie próżniowe jest banalnie proste
Produkty marki Mega-M są intuicyjne w obsłudze. Do produktów tej marki są dołączone filmiki. Możesz zobaczyć, jaka jest przyjemna praca, związana z pakowaniem Cię czeka. Pakowanie próżniowe jest nie tylko proste, ale nie zajmuje dużo czasu. Szybkość pakowania zależy od sprawności użytkownika. Jednak liczy się, też co pakujesz, ponieważ urządzenie będzie potrzebowało więcej czasu na większe produkty. Nie do każdej zgrzewarki włożysz duże produkty. Do tego przyda Ci się zgrzewarka próżniowa duża. Dzięki niej zapakujesz hermetycznie duży kawałek misa lub dużą ilość pierogów. Z tymi drugim trzeba uważać. Pierogi nie zajmują całej powierzchni worka i są odstępy między pierożkami. Konsekwencją tego jest dłuższy czas zgrzewania. Maszyna musi wyciągnąć z opakowania całe powietrze spomiędzy produktu.
Zgrzewarka próżniowa do żywności pakuje dokładnie produkty spożywcze w folię, bez dostępu powietrza. Urządzenie jest niesamowicie dokładne i nadaje się do profesjonalnego użytku. Produkty zapakowane próżniowo można przechowywać w temperaturze pokojowej, w lodówce i w zamrażarce. Tak dokładnie szczelnie produkty są łatwiejsze w transporcie.
Pakowarka próżniowa marki Mega-M jest wykonana ze stali nierdzewnej. Jest to materiał odporny na korozję i w każdej chwili łatwo się go czyści. A przecież to higiena jest najważniejsza w gastronomii.
Uszczelki, które są na otwieranej szybie, są potrzebnym elementem każdej zgrzewarki próżniowej. Dba o to, żeby powietrze podczas wysysania nie zostało wpuszczone do komory.
Komora w zależności od modelu jest różnych wielkościach. Dzięki niej możesz zgrzewać produkty duże i małe. W środku są dwie listwy, ograniczniki. Można je zdemontować, co sprzyja sprzątaniu. Dbanie o czystość tego urządzenie jest ważne. W trakcie wysysania powietrza okruszki lub inne drobne elementy nie znajdą się w foli z produktem.
Przycisk stop jest elementem, który przerywa pracę zgrzewarki próżniowej. W trakcie pakowania można zatrzymać proces. Nie robi się tego często. Należy mieć na uwadze, że jest to wykorzystywane w wyjątkowych sytuacjach.
Możesz wybrać wielkość zgrzewarki próżniowej
W zależności od potrzeb możesz kupić dużą lub małą zgrzewarkę. Mniejszych rozmiarów urządzenie jest przydatne w użytku profesjonalnym lub domowym. W restauracjach, w domu wystarczająca jest zgrzewarka tego rozmiaru zgrzewarka. Pakowarka próżniowa do użytku przemysłowego przyda się w sytuacji, kiedy potrzebujesz szybko oraz często jej używać. Restauracje, które przygotowują posiłki pod pakowanie próżniowe, zakłady z produkcją żywności będą najbardziej zadowolone z używania profesjonalnej maszyny do pakowania.
Zgrzewarki próżniowe zostały wyposażone w stabilne nóżki. Są one stabilne, dzięki wytrzymałości oraz zakończeniom antypoślizgowym. Dla wygody zalecamy postawienie małej pakowarki próżniowej na stole gastronomicznym. Polepszy to komfort pracy, ponieważ użytkownik nie będzie się schylał w trakcie pakowania żywności. Duża pakowarka, którą ustawia się na podłodze posiada kółka. Zapewnia to możliwość łatwej zmiany miejsca. W ten sposób możesz pakowarkę przewieść w inne miejsce, gdy jej nie używasz. A wyciągnąć jak będzie Ci potrzebna. Urządzenie przy kółkach ma blokady. Zadbano o bezpieczeństwo oraz stabilność maszyny do pakowania.
Jaką pakowarkę próżniową wybrać?
Odpowiedzią na to pytanie jest często używane stwierdzenie- to zależy. W zależności, do czego potrzebujesz pakowarki próżniowej i w jakim czasie chcesz pakować swoje produkty. Masz wysokie wymagania co do zgrzewarki i Twoje możliwości pakowania tez są duże? Dwu komorowa zgrzewarka świetnie sprosta temu zadaniu. Jej wyjątkowość polega na tym, że pakujesz produkt z jednej strony. W tym samym czasie w drugiej komorze przygotowujesz produkt do zapakowania.
Jak zapakować próżniowo żywność?
Do komory wkłada się zapakowany w worek do pakowanie produkt. Po zamknięciu szyby urządzenie zasysa powietrze. Jeśli worek przylega idealnie do produktu, możemy stwierdzić, że żywność jest zapakowana próżniowo.