Stoły chłodnicze i mroźnicze agregat wewnętrzny (7 produktów)
Długość (cm) | 136 |
---|---|
Głębokość (cm) | 70 |
Wysokość (cm) | 85 |
System chłodzenia | Dynamiczny |
Długość (cm) | 178 |
---|---|
Głębokość (cm) | 70 |
Wysokość (cm) | 96 |
System chłodzenia | Dynamiczny |
Długość (cm) | 140 |
---|---|
Głębokość (cm) | 70 |
Wysokość (cm) | 96 |
System chłodzenia | Dynamiczny |
Długość (cm) | 151 |
---|---|
Głębokość (cm) | 80 |
Wysokość (cm) | 100 |
System chłodzenia | Dynamiczny |
Długość (cm) | 202,5 |
---|---|
Głębokość (cm) | 80 |
Wysokość (cm) | 100 |
System chłodzenia | Dynamiczny |
Długość (cm) | 136 |
---|---|
Głębokość (cm) | 60 |
Wysokość (cm) | 85 |
System chłodzenia | Dynamiczny |
Długość (cm) | 190 |
---|---|
Głębokość (cm) | 70 |
Wysokość (cm) | 85 |
Mamy więcej, skontaktuj się!
Czym wyróżniają się stoły chłodnicze i stoły mroźnicze dostępne na MegaMarket?
Stoły chłodnicze i mroźnicze to elementy wyposażenia kuchni służące do przygotowywania, przechowywania, ale także eksponowania żywności w obniżonej temperaturze. Umożliwiają zachowanie świeżości żywności na dłuższy czas.
W zależności od modelu mogą one mieć agregat chłodniczy z boku lub na dole, nadstawkę na GNy, szuflady itp. Każdy dostępny w naszym sklepie stół chłodniczy wykonany jest ze stali nierdzewnej.
Cechy charakterystyczne stołów chłodniczych i mroźniczych
Działają na zasadzie szaf chłodniczych (mroźnych) i są bardzo pomocne zarówno w pomieszczeniach produkcyjnych, jak i w ekspedycji. Wysokość ich nie przekracza standardowych wysokości powierzchni roboczej. Obudowa stołów chłodniczych i mroźniczych wykonana jest ze stali nierdzewnej, a wykończenie wnętrza stanowi aluminium lub stal nierdzewna.
Góra stołu stanowi powierzchnię roboczą, natomiast chłodzony dół zbudowany jest z modułów: komór (szafek) lub szuflad (tylko w stołach chłodniczych). Komory robocze stołu dostosowane są do pojemników GN, a wyposaża się je również w półki lub specjalistyczne kosze. Liczba komór (modułów) występujących w stole chłodzonym jest zależna od długości tego stołu, lecz nigdy nie przekracza liczby 4–5. Taką liczbę komór może obsłużyć jeden zamontowany w stole agregat chłodniczy.
Rodzaje stołów mroźniczych i chłodniczych
Na rynku dostępne są różne rodzaje stołów chłodniczych i mroźniczych. W zależności od ich przeznaczenia wyróżniamy kilka podstawowych rodzajów.
- Stoły chłodnicze sałatkowe
Służą do przygotowania, a także przechowywania warzyw i owoców. Są bardzo pomocne w pomieszczeniach produkcyjnych na stanowiskach przygotowywania sałatek lub „wykończenia dań” (dekoracja dań na talerzu). Powierzchnia stołu podzielona jest na dwa obszary: miejsce przechowywania rozdrobnionych warzyw i owoców (w pojemnikach GN) oraz powierzchnia robocza.
Dół stołu stanowią szafki, w których przechowuje się zazwyczaj półprodukty do wyrobu sałat i sałatek lub gotowe półprodukty, w temperaturze od +2 do +8°C.
- Stoły chłodnicze do pizzy
Blat taki stołów zazwyczaj wykonywany jest z granitu. Taki blat ułatwia produkcję pizzy, a równocześnie jest bezpieczny w kontakcie z żywnością. Dół stołu podzielony jest na dwa systemy: garowniczy, gdzie garuje ciasto do pizzy (zazwyczaj jeden segment) oraz chłodzony (1–3 segmenty w zależności od długości stołu).
Wewnątrz stołu możesz przechowywać przydatne składniki do produkcji pizzy, dzięki czemu są zawsze pod ręką.
Jeżeli zastanawiasz się, jaki rodzaj, rozmiar lub model stołu wybrać – skontaktuj się z nami. Nasi fachowcy doradzą Ci podczas doboru odpowiedniego stołu chłodniczego lub mroźniczego.