Piece obrotowe - piekarnicze (2 produkty)

Głębokość (cm) | 140 |
---|---|
Wysokość (cm) | 275 |
Rodzaj zasilania | Elektryczne |

Głębokość (cm) | 145 |
---|---|
Wysokość (cm) | 275 |
Rodzaj zasilania | Elektryczne |
Mamy więcej, skontaktuj się!
Piece obrotowe piekarnicze pozwalają na zaoszczędzenie do 25% zużycia energii w porównaniu do standardowych modeli pieców. Jest to możliwe dzięki nowoczesnej konstrukcji ciepło-wymiennika o dużej powierzchni, zastosowaniu nowoczesnych silników oraz wielu innym nowatorskim rozwiązaniom.
Dlaczego warto zdecydować się na piece piekarnicze obrotowe?
Piec obrotowy piekarniczy został zoptymalizowany pod kątem otrzymywania wysokiej jakości wyrobów i niskiej energochłonności. Unikalne cechy pieca obrotowego gwarantują energooszczędne pieczenie bez kompromisów. Najważniejszą innowacją, która znacząco obniża energochłonność pieca, jest zastosowanie nowoczesnych silników o mniejszej pojemności skokowej, wymagających dostarczania mniejszych ilości paliwa. W połączeniu z bardzo wydajnym ciepło-wymiennikiem o ulepszonej konstrukcji rozwiązanie to pozwala na zmniejszenie zużycia energii o ponad 20%.
Piec obrotowy jest piecem konwekcyjnym z wymuszonym obiegiem powietrza. Rotor jest piecem z tylnym palnikiem i wymiennikiem ciepła, co pozwala zmniejszyć całkowite wymiary konstrukcji. Jego wszechstronność sprawia, że doskonale sprawdzi się do wielu rodzajów pieczywa i wyrobów cukierniczych, zarówno małych, jak i średnich rozmiarów. Zrównoważone gorące powietrze, w połączeniu z obrotem stelaża i kontrolowanym dopływem pary, zapewnia stałe, równomierne pieczenie, sprzyjając wyrastaniu, jednocześnie nadają pełny aromat produktu. Perfekcyjnie stabilne pieczenie pozwala na uzyskanie objętościowego i miękkiego chleba o dowolnym kształcie i rodzaju.
Piece obrotowe do piekarni i cukierni – oferta MegaMarket
W naszej ofercie posiadamy wiele rozwiązań na potrzeby sklepów spożywczych, piekarni czy cukierni. W zależności od zapotrzebowania możesz wybrać, piec konwekcyjny lub konwekcyjno-parowy.
Nasze urządzenia cechuje intuicyjna obsługa czy bezawaryjne działanie. Proponowane przez nas piece do cukierni mogą być nawilżane pośrednio lub bezpośrednio, zawsze jednak cechują je kompaktowe wymiary i możliwość uniwersalnego zastosowania. Możesz również dostosować stopień naparowania komory do rodzaju przygotowywanych wyrobów. Dla lepszego efektu wentylatory pieców piekarniczych zazwyczaj posiadają wentylatory z obustronnymi obrotami.