Kutry

1 899,00  netto
2 335,77  brutto
Dostawa149,00  netto / 183,27  brutto
Nr Artykułu: MTP000504
Moc (kW) 0,55
Pojemność (l) 5
Napięcie (V) 230
2 499,00  netto
3 073,77  brutto
Dostawa149,00  netto / 183,27  brutto
Nr Artykułu: MTP000506
Moc (kW) 1,1
Pojemność (l) 10
Napięcie (V) 230
2 999,00  netto
3 688,77  brutto
Dostawa149,00  netto / 183,27  brutto
Nr Artykułu: MTP000508
Moc (kW) 1,41
Pojemność (l) 15
Napięcie (V) 230
3 699,00  netto
4 549,77  brutto
Dostawa149,00  netto / 183,27  brutto
Nr Artykułu: MTP000509
Moc (kW) 0,37
Pojemność (l) 5
Wydajność (kg/h) 80
13 999,00  netto
17 218,77  brutto
Darmowa dostawa
Nr Artykułu: KQS650
Moc (kW) 2,2
Pojemność (l) 50
Wydajność (kg/h) 1000
6 999,00  netto
8 608,77  brutto
Darmowa dostawa
Nr Artykułu: MTP000511
Moc (kW) 1,1
Pojemność (l) 20
Wydajność (kg/h) 400
6 999,00  netto
8 608,77  brutto
Darmowa dostawa
Nr Artykułu: MTP000510
Moc (kW) 1,1
Pojemność (l) 20
Wydajność (kg/h) 400

Kutry gastronomiczne, kutry do mięsa

Odpowiednie wyposażenie gastronomii usprawni pracę i skróci czas wydawania posiłków. Urządzenie, które pomoże Ci w siekaniu, krojeniu czy rozdrabniania produktów spożywczych jest kuter gastronomiczny inaczej zwany cutterem. Stosuje się go także do mieszania np. mięs z różnymi dodatkami oraz przyprawami, a także do ubijania i zagniatania ciasta. Najbardziej popularne urządzenia posiadają obudowę z tworzywa sztucznego lub stopów aluminium, czy stali nierdzewnej oraz nóż lub komplet nierdzewnych noży.

Są to specyficzne urządzenia, które służą do obróbki mechanicznej mięsa i warzyw, ryb, a także serów itp. Znajdują zastosowanie w różnorodnych punktach obróbki żywności, takich jak stołówki szkolne i zakładowe, restauracje, kuchnie w domach opieki, a także w przemyśle spożywczym – do rozdrabniania mięsa i podrobów w zakładach masarskich (kuter do mięsa).

Kutry dla gastronomi oferowane są w różnych odmianach, różniących się pomiędzy sobą wielkością i zakresem funkcjonalności. Sklep MegaMarket.pl oferuje szeroką gamę profesjonalnych kutrów, chętnie wykorzystywanych przez zawodowych kucharzy. Wszystkie dostępne u nas urządzenia charakteryzują się najwyższą jakością wykonania i niezawodnością.

  Nóż w kutrze gastronomicznym   Sterowanie w kutrze gastronomicznym

Do czego może być używany profesjonalny cutter w gastronomii?

Urządzenia do obróbki mechanicznej spełniają różne funkcje w gastronomii i zakładach produkujących wyroby żywnościowe. Kutry gastronomiczne pomogą Ci w czynnościach takich jak:

  • Mielenie — kuter umożliwia mielenie mięsa oraz różnego rodzaju warzyw. Dzięki niemu nie ma potrzeby kupowania gotowego, zmielonego surowca, którego jakość może być wątpliwa. Dzięki mieleniu składników w kutrze jakość przygotowywanych dań zawsze będzie pod kontrolą.
  • Siekanie — kuter gastronomiczny to urządzenie, które pomoże Ci przygotować produkty spożywcze, które później trafią na talerz klienta. Można przygotować w nim podstawę do farszu lub sałatki, ale także jednolite masy do samodzielnego przygotowania wędlin czy sosów.
  • Mieszanie — to kolejna czynność, dzięki której usprawnisz pracę w swoim lokalu gastronomicznym. Kuter sprawdzi się do mieszania ciast czy farszów — tam, gdzie precyzja jest bardzo ważna. Dzięki takiemu urządzeniu zaoszczędzisz czas i energię swoich pracowników.
  • Wyrabianie — to jedna z najbardziej mozolnych i powolnych czynności, która może być usprawniona przez kuter gastronomiczny. Wystarczy ustawić odpowiednią funkcję, aby ciasto przygotowywało się bez Twojego udziału w specjalnie wyznaczonym czasie i przy precyzyjnie dobranych obrotach.

Cutter przemysłowy czy gastronomiczny? Czym różnią się od siebie?

Rozdrabnianie mięsa i produktów spożywczych w przemyśle i gastronomii znacząco różni się od siebie. Przemysłowa obróbka mechaniczna musi być znacznie bardziej wydajna niż np. w restauracjach. W profesjonalnych kuchniach gastronomicznych najczęściej spotykane są kutry nablatowe z wydajnością mieszczącą się w przedziale od 40 do 160 kg/h.Kuter gastronomiczny ze stali nierdzewnej

Kutry przemysłowe to maszyny stosowane najczęściej w zakładach przetwórstwa żywnościowego np. w masarniach. Takie urządzenia wykonane są w całości ze stali nierdzewnej, a w ich skład wchodzą następujące części: korpus, pokrywa misy (zwykła lub próżniowa), misa obrotowa, wyrzutnik farszu, pompa próżniowa, programator obrotów misy i noża oraz układ chłodzący lub ogrzewający misę. Profesjonalne kutry, ze względu na swoją wydajność, wielkość oraz prędkość obrotową, często posiadają także chłodzenie za pomocą ciekłego azotu lub dwutlenku węgla. Tego rodzaju kutry przemysłowe mogą posiadać pojemności misy nawet do 750 l.

Kutry gastronomiczne w ofercie sklepu MegaMarket.pl

Sklep MegaMarket.pl posiada w swojej ofercie różnego rodzaju kutry. Znajdziesz u nas kuter masarski do mięsa, kutry gastronomiczne do restauracji, a także kutry przemysłowe do większych zakładów przetwórstwa żywnościowego. Wybierz odpowiedni rozmiar oraz model kutra i usprawnij pracę w swoim zakładzie. Nie wiesz jaki model wybrać? Napisz do nas lub zadzwoń!

x Witaj!
Czy chcesz,
żebyśmy oddzwonili do Ciebie ?
Porównaj produkty